EU: Nederland relatief goedkoop in food
bron: foodpro
VOORBURG – De prijsverschillen in food zijn sinds de eeuwwisseling in Europa steeds kleiner geworden. Nederland zit bij brood, zuivel, kaas en eieren en agf zoals verwacht onder het Europese gemiddelde. Vlees is in Nederland relatief duur. Aldus het CBS in een speciale uitgave naar aanleiding van het voorzitterschap van de EU van Nederland dat per 1 januari is ingegaan.
‘In Nederland zijn niet alleen brood en graanproducten relatief goedkoop. Over het algemeen is voedsel in Nederland 3 procent goedkoper dan gemiddeld in Europa. Alleen vlees is hier bijna 20 procent duurder’, aldus het CBS.
De prijsverschillen binnen Europa zijn kleiner geworden ten opzichte van het verleden. De oorzaak hiervan zijn voornamelijk de prijsstijgingen in Oost-Europa. ‘ Geld besparen op eten tijdens een vakantie in Oost-Europa wordt daarmee steeds lastiger.’ Het prijsverschil in veel voedingsmiddelen zijn nog maar 10 tot 20 procent. Aanzienlijk minder dan in 2002.
Laatste nieuws
-
13 okt Aldi heeft ambitieuze groeiplannen in Verenigde Staten
-
13 okt Oliehoorn bouwt gasloze sausfabriek
-
13 okt Farm Frites bouwt een nieuwe fabriek in Australië
-
10 okt ThuysVers trekt 1,5 miljoen euro extra financiering aan
-
10 okt PepsiCo boekt hogere omzet
-
10 okt Een fragmentarische aanpak vs. een geïntegreerde ERP-oplossing voor F&B bedrijven
-
10 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
09 okt Colruyt test uitgebreider broodassortiment
-
09 okt Ann Wurman nieuwe CEO Fevia
-
09 okt Medeoprichter Ben & Jerry's denkt dat censuur blijft
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan