EU: Nederland relatief goedkoop in food
bron: foodpro
VOORBURG – De prijsverschillen in food zijn sinds de eeuwwisseling in Europa steeds kleiner geworden. Nederland zit bij brood, zuivel, kaas en eieren en agf zoals verwacht onder het Europese gemiddelde. Vlees is in Nederland relatief duur. Aldus het CBS in een speciale uitgave naar aanleiding van het voorzitterschap van de EU van Nederland dat per 1 januari is ingegaan.
‘In Nederland zijn niet alleen brood en graanproducten relatief goedkoop. Over het algemeen is voedsel in Nederland 3 procent goedkoper dan gemiddeld in Europa. Alleen vlees is hier bijna 20 procent duurder’, aldus het CBS.
De prijsverschillen binnen Europa zijn kleiner geworden ten opzichte van het verleden. De oorzaak hiervan zijn voornamelijk de prijsstijgingen in Oost-Europa. ‘ Geld besparen op eten tijdens een vakantie in Oost-Europa wordt daarmee steeds lastiger.’ Het prijsverschil in veel voedingsmiddelen zijn nog maar 10 tot 20 procent. Aanzienlijk minder dan in 2002.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan