Asda breidt verkoop misvormde groente flink uit

LIVERPOOL – De Britse supermarktketen Asda breidt al een week na de start de verkoop van ‘Wonky veg’-dozen met misvormde groenten uit vanwege de vele positieve reacties van consumenten.

Vorige week, bij de start van 'Wonky veg', meldde Asda dat de dozen met misvormde groenten in 128 vestigingen te koop zijn. Dat aantal wordt inmiddels uitgebreid naar 550 filialen, aldus Clickliverpool. Asda kreeg niet alleen veel positieve reacties van klanten maar werd op tv ook uitgedaagd door topkok Jamie Oliver. De keten verwacht 10.000 van de dozen met groenten per maand te gaan verkopen. Een hoeveelheid die er normaliter voor zorgt dat dit jaar 500.000 kilo AGF die anders verspild zou worden toch de in de supermarkt belandt.

De Wonky-veg’-dozen bevatten misvormde en lelijke groenten die normaal niet in de supermarkt te koop zijn.  De dozen kosten omgerekend €4,50. Zo'n 30 procent goedkoper dat niet misvormde groente zou kosten. .

Ook Nederlandse supermarkten verkopen misvormde groente. Vorig jaar starten Dirk en DekaMarkt met de verkoop van Kromkommers, kromme komkommers en andere misvormde groente.

Albert Heijn verkoopt sinds eind 2014 online de zogenaamde Buitenbeentjes, tevens een doos met misvormde groente.





Laatste nieuws