NVWA doet onderzoek naar Nederlandse mosselen en oesters
10 mrt 2016 11:02
bron: foodpro
bron: foodpro
DEN HAAG - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om mosselen en oesters waarin tetrodotoxine (TTX) wordt aangetroffen niet in de handel te brengen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de toxine TTX kan voorkomen in Nederlandse mosselen en oesters.
De NVWA doet systematisch onderzoek naar TTX in Nederlandse mosselen en oesters in de verschillende productiegebieden (onder andere in de Oosterschelde). Tot op heden trof de NVWA de giftige stof nog niet aan.
TTX is een gevaarlijk gif dat al in lage concentraties kan leiden tot dodelijke verlammingsverschijnselen.
Consumenten en bedrijven kunnen bij vragen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van het NVWA via de website of 0900-03 88.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan