EFSA bepaald belangrijkste onderwerpen voedselveiligheid

PARMA - Een studie uitgevoerd door de EFSA, de European Food Safety Authority, heeft 28 belangrijke onderwerpen aangemerkt voor toekomstig onderzoek op het gebied van voedselveiligheidDe resultaten van het onderzoek zal de samenwerking tussen de diverse EU-lid staten verder bevorderen.

Meer dan 200 wetenschappers en experts deden mee aan het onderzoek. Aan de wetenschappers en experts werd gevraagd om voedselveiligheidsrisico's te herkennen.

De belangrijkste onderwerpen in de verschillende categorieën waren: gezamenlijke datacollectie in heel Europa, risico assessment van gestapelde blootstelling, antimicrobiële resistentie, contaminanten uit het milieu en zoonoses.

De European Food Safety Authority (EFSA) is een bureau (agentschap) van de Europese Unie die onafhankelijke wetenschappelijke adviezen geeft over voedselveiligheid. 

Op hun wetenschappelijke bevindingen wordt het Europese beleid en wetgeving op gebied van voedselveiligheid gebaseerd.





Laatste nieuws