EFSA bepaald belangrijkste onderwerpen voedselveiligheid
bron: foodpro
PARMA - Een studie uitgevoerd door de EFSA, de European Food Safety Authority, heeft 28 belangrijke onderwerpen aangemerkt voor toekomstig onderzoek op het gebied van voedselveiligheid. De resultaten van het onderzoek zal de samenwerking tussen de diverse EU-lid staten verder bevorderen.
Meer dan 200 wetenschappers en experts deden mee aan het onderzoek. Aan de wetenschappers en experts werd gevraagd om voedselveiligheidsrisico's te herkennen.
De belangrijkste onderwerpen in de verschillende categorieën waren: gezamenlijke datacollectie in heel Europa, risico assessment van gestapelde blootstelling, antimicrobiële resistentie, contaminanten uit het milieu en zoonoses.
De European Food Safety Authority (EFSA) is een bureau (agentschap) van de Europese Unie die onafhankelijke wetenschappelijke adviezen geeft over voedselveiligheid.
Op hun wetenschappelijke bevindingen wordt het Europese beleid en wetgeving op gebied van voedselveiligheid gebaseerd.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan