Doorbraak: Unilever stapt in plantaardige biefstuk
bron: FoodPro Network
ROTTERDAM - Grote internationale bedrijven als Unilever en Givaudan zetten serieuze stappen in de ontwikkeling van vleesvervangers.
Wageningen Universiteit gaat samen met tien bedrijven de komende vier jaar aan de slag om een nieuwe veelbelovende vleesvervanger in de markt te zetten. Naast Unilever is ook Givaudan betrokken, de grootste fabrikant van geur- en smaakstoffen ter wereld.
Twee jaar geleden al ontwikkelde de universiteit de techniek die het voor het eerst mogelijk maakt om plantaardige biefstuk te produceren. Een ander bekend voorbeeld is de zogenaamde 'laboburger': een hamburger van gekweekt vlees van Mosa Meat. Met de steun van de multinationals wordt de plantaardige biefstuk verder verbeterd zodat het product binnen een paar jaar op de markt kan komen. Een doorbraak, aldus projectleider en hoogleraar Atze Jan van der Goot.
"We hebben vorig jaar echt een omslag gezien bij grote bedrijven. Tot voor kort zeiden ze: we weten het nog niet, we moeten het nog zien gebeuren of het wat wordt met vleesvervangers. Nu zeggen ze: dit is de toekomst, we moeten hier in stappen. Dat heeft geresulteerd in dit project."
Laatste nieuws
-
11 jul Ferrero bevestigt overname Kellogg
-
11 jul Nederlander Jochanan Senf wordt topman bij Ben & Jerry's
-
11 jul 6 tips voor het vertalen van etiketten
-
11 jul Slimme winkelwagens met kassafunctie in de VS (video)
-
11 jul Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
10 jul FrieslandCampina breidt distributieafspraken met IMCD uit
-
10 jul Ferrero wil Kellogg overnemen
-
10 jul Carrefour opent automatische winkels in Frankrijk
-
10 jul Van Milaan tot New York: zo bewaakt Campari zijn kenmerkende smaak
-
10 jul Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan