NVWA waarschuwt voor couscous in verband met glutenintolerantie

UTRECHT - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de Marokkaanse couscous maaltijd die verkocht wordt bij supermarktketen PLUS en Vomar. Het maaltijdpakket bevat tarwe, terwijl dit niet op het etiket vermeld staat.

The Greenery waarschuwt mensen met een glutenintolerantie het Marokkaanse couscous maaltijdpakket niet te eten. Het pakket bevat tarwe, terwijl dit niet op het etiket staat vermeld. Het gaat om de maaltijdpakketten met houdbaarheidsdatum 21 november of ouder die bij supermarktketen PLUS en Vomar zijn verkocht.

Met het product zelf is niets mis, benadrukt het bedrijf. Het betreft enkel een ingrediënten die niet volledig is. Bij mensen met glutenintolerantie kan het eten van het product tot klachten leiden. Mensen zonder glutenintolerantie kunnen het product gewoon eten.

Klanten die het product gekocht hebben krijgen het aankoopbedrag terug door hun gegevens naar The Greenery te sturen.

Jumbo

Eerder deze week plaatste Jumbo ook al een waarschuwing voor Marokkaanse couscous. Ook in dit geval stond tarwe niet op het etiket vermeld. Bij Jumbo gaat het om het maaltijdpakket Marokkaanse couscous met EAN-code: 8718452272372. Dit geldt voor alle houdbaarheidsdata, aldus de supermarktketen.

Bron: NVWA





Laatste nieuws