Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af

bron: FoodPro Network
De vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Duitsland is in 2023 met 0,8% gedaald tot 51,6 kilogram. Het gebruik van rund- en kalfsvlees nam met bijna 5% af tot 8,9 kilogram per persoon. Het gebruik varkensvlees daalde in 2023 met 2% tot 27,5 kilo per hoofd van de bevolking. Bij pluimveevlees was er in 2023 sprake van een stijging van ruim 7% tot 13,1 kilo per inwoner.
De algemene daling van de vleesconsumptie in Duitsland gaat ook gepaard met een daling van de import van vlees en vleesproducten. De import van varkensvlees daalde naar ongeveer 0,96 miljoen ton in 2023, terwijl de Duitse export ruim 2,22 miljoen bedroeg.
De nettoproductie van varkensvlees in Duitsland daalde met 6,8% naar 4,2 miljoen ton geslacht gewicht in 2023. De nettoproductie van pluimveevlees nam met 1,4% toe naar 1,52 miljoen ton en de rundvleesproductie nam met 0,5% toe naar circa 1 miljoen ton. De zelfvoorzieningsgraad voor vlees bedroeg 120% tegen 125% in 2022.
Laatste nieuws
-
26 mrt Dekamarkt en Plus stoppen met laagste prijsbeloftes
-
26 mrt 6 tips voor het vertalen van etiketten
-
26 mrt Voedingsindustrie krijgt mogelijkheden voor kortere opleidingstrajecten medewerkers
-
26 mrt Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
26 mrt Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
-
25 mrt Voedselverspilling bij meetings en lunches
-
25 mrt Vandemoortele neemt de Europese margarine- en spreadsdivisie van Bunge over
-
25 mrt DSM-Firmenich, Nutricia en FrieslandCampina vroegen veel octrooien aan
-
25 mrt Boon verlaagt consumentenprijzen structureel met 30%
-
25 mrt Spadel investeert in Something & Nothing
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan