Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
bron: FoodPro Network
De vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Duitsland is in 2023 met 0,8% gedaald tot 51,6 kilogram. Het gebruik van rund- en kalfsvlees nam met bijna 5% af tot 8,9 kilogram per persoon. Het gebruik varkensvlees daalde in 2023 met 2% tot 27,5 kilo per hoofd van de bevolking. Bij pluimveevlees was er in 2023 sprake van een stijging van ruim 7% tot 13,1 kilo per inwoner.
De algemene daling van de vleesconsumptie in Duitsland gaat ook gepaard met een daling van de import van vlees en vleesproducten. De import van varkensvlees daalde naar ongeveer 0,96 miljoen ton in 2023, terwijl de Duitse export ruim 2,22 miljoen bedroeg.
De nettoproductie van varkensvlees in Duitsland daalde met 6,8% naar 4,2 miljoen ton geslacht gewicht in 2023. De nettoproductie van pluimveevlees nam met 1,4% toe naar 1,52 miljoen ton en de rundvleesproductie nam met 0,5% toe naar circa 1 miljoen ton. De zelfvoorzieningsgraad voor vlees bedroeg 120% tegen 125% in 2022.
Laatste nieuws
-
03 mei Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen
-
03 mei Grootste YouTuber ter wereld lanceert chocolade in Nederland
-
03 mei Duitse bedrijven produceerden in 2023 voor 583,2 miljoen euro vleesvervangers
-
03 mei Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen
-
03 mei Zuivelbedrijven moet inspelen op daling van de melkaanvoer
-
03 mei Duurzaam melkveebedrijf doet het ook economisch beter volgens WUR
-
03 mei Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
-
02 mei Plukon Food Group neemt ook HKScan Denmark A/S over
-
02 mei Unilever: import en export met Rusland gestopt
-
02 mei Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan