Coca-Cola mocht manager ontslaan na omstreden deal Bas Smit

Coca-Cola mocht een marketingmanager ontslaan, omdat zij zich niet aan de regels hield bij het sluiten van een deal met de influencers Bas Smit en Nicolette van Dam. Als gevolg van die deal eisen Smit en Van Dam nu 2 miljoen euro van Coca-Cola.

RTL Z onthulde zaterdag het bestaan van de deal en meldde eerder dat het daarbij gaat om de influencers Smit en Van Dam.

Nu blijkt dat ook rond het ontslag van de manager zelf een rechtszaak is gevoerd, waarbij de vrouw ruim 1,4 miljoen euro aan schade- en ontslagvergoedingen eiste. 

De marketingmanager werkte sinds 2009 bij Coca-Cola, waar zij opklom tot een hoge marketingfunctie. Zij verdiende bijna 8900 euro bruto per maand, exclusief vakantiegeld en bonussen. In haar functie mocht zij betalingen tot 200.000 euro goedkeuren. 

Vorig jaar november ontsloeg Coca-Cola de vrouw echter op staande voet, nadat er twijfels waren rond enkele facturen die door Baniloki, het bedrijf van influencers Bas Smit en Nicolette van Dam, bij Coca-Cola waren ingediend. Coca-Cola zou hen 2,6 miljoen euro moeten betalen voor de promotie van de frisdranken van het bedrijf op sociale media.

Toen Coca-Cola de betaling tegenhield om nader onderzoek naar de facturen en de daarvoor verleende diensten te kunnen doen, liet de manager een extern bemiddelingsbedrijf Smit en Van Dam alvast 600.000 euro betalen, aldus RTL Z. 

In het onderzoek naar de facturen en betalingen concludeerde Coca-Cola uiteindelijk dat de vrouw allerlei interne regels rondom het afsluiten van contracten aan haar laars had gelapt. Ook zou zij constructies hebben opgezet om toch betalingen te kunnen verrichten. Door ze op te splitsen in kleinere bedragen, vielen ze onder haar goedkeurende bevoegdheid.

 

Bron: RTL Z

Laatste nieuws