Zoutgehalte levensmiddelen met 11 procent afgenomen

27-12 08:59 | bron: FoodPro Network
UTRECHT - Het zoutgehalte van levensmiddelen is de afgelopen zes jaar met 11 procent afgenomen. Aldus onderzoek van de NVWA.
 
De NVWA onderzocht in het kader van de jaarlijkse zoutmonitoring 404 vergelijkbare levensmiddelen (brood, chips en zoutjes, conserven, (diepvries-)snacks, kaas, kant-en-klaar-maaltijden, koek en banket, sauzen, soep en vleeswaren) als bij de start van de monitoring in 2011. Alleen in de sauzen is geen vermindering van de hoeveelheid zout waargenomen, maar juist een toename van 8 procent.
 
Maximum-normen

Er zijn voor veel productgroepen maximum-normen voor zout afgesproken in het Akkoord verbetering productsamenstelling. Voor de productgroep groenteconserven voldoet 83%, voor soep en bouillon 86% en voor specifieke vleeswaren voldoet 73% aan de afgesproken normen. Verder is opvallend dat circa 50% van de bouillonblokjes in 2017 nog niet voldeed aan de afgesproken norm. En voor vleesconserven voldeed slechts 59% aan de aanstaande norm.

Bron: NVWA



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
24 jan De drive-in supermarkt van Amazon (video)
24 jan Boodschappen doen in de Algarve
24 jan Espera vermindert productiestilstand met preventieve service en onderhoud
24 jan 7 februari: International Featured Standards – Food
23 jan Supermarktconcern Carrefour schrapt 2.400 banen
23 jan Consumentenbond: 'Merendeel van supermarkt-erwtensoep bevat veel zout'
23 jan Verbranding fipronilmest kippenboeren loopt vertraging op
23 jan Albert Heijn richt etnisch schap opnieuw in
23 jan Unilever: 'Out-of-stock' jaagt 40 procent klanten weg
23 jan 15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)
22 jan Kassaloze supermarkt Amazon nu ook open voor publiek
22 jan Coca-Cola wil voor elke verkochte fles een gerecyclede fles in de markt zetten
22 jan Colruyt controleert vleesleveranciers ook zelf
22 jan Ook Shanghai test supermarkt zonder werknemers (video)
22 jan 30 januari: Allergenenbeheersing met VITAL
Poll
Binnen 10 jaar is de kassaloze supermarkt de standaard
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie