TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

Zoutgehalte levensmiddelen met 11 procent afgenomen

27-12 08:59 | bron: FoodPro Network
UTRECHT - Het zoutgehalte van levensmiddelen is de afgelopen zes jaar met 11 procent afgenomen. Aldus onderzoek van de NVWA.
 
De NVWA onderzocht in het kader van de jaarlijkse zoutmonitoring 404 vergelijkbare levensmiddelen (brood, chips en zoutjes, conserven, (diepvries-)snacks, kaas, kant-en-klaar-maaltijden, koek en banket, sauzen, soep en vleeswaren) als bij de start van de monitoring in 2011. Alleen in de sauzen is geen vermindering van de hoeveelheid zout waargenomen, maar juist een toename van 8 procent.
 
Maximum-normen

Er zijn voor veel productgroepen maximum-normen voor zout afgesproken in het Akkoord verbetering productsamenstelling. Voor de productgroep groenteconserven voldoet 83%, voor soep en bouillon 86% en voor specifieke vleeswaren voldoet 73% aan de afgesproken normen. Verder is opvallend dat circa 50% van de bouillonblokjes in 2017 nog niet voldeed aan de afgesproken norm. En voor vleesconserven voldeed slechts 59% aan de aanstaande norm.

Bron: NVWA



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 apr Boodschappen doen in Hong Kong
20 apr Promotiekosten drukken winst Wessanen
20 apr Amazon heeft grote supermarktambities
20 apr HandhygiĆ«ne: de richtlijnen in de voedingsindustrie
20 apr LABELCHECKS.COM biedt etikettering voor meer dan 100 landen
20 apr 24 april: BRC Global Standard-Food Safety
19 apr Picnic verdubbelt capaciteit met nieuw distributiecentrum
19 apr Unilever verwacht verbetering omzet en marges
19 apr De wereldwijde klantenkring van Puccini Bomboni
19 apr Recordomzet voor brouwer Bavaria na forse investeringen in marketing
19 apr Online supermarkt test zelfrijdende bezorgauto (video)
19 apr Nieuw versus gebruikt: machines of productlijnen kopen kan veel vragen met zich meebrengen
19 apr 16 mei: Training Interne Audit Basis
18 apr Heineken: verkopen stijgen, winst daalt
18 apr Consument kiest weer vaker voor A-merk
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie