Wat zijn de criteria voor ‘natuurlijke’ ingrediënten

02-07 06:09 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De criteria waaraan natuurlijke ingrediënten moeten voldoen zijn onlangs door ISO gepubliceerd. Het ontbreken van criteria heeft in sommige landen zelfs geleid tot rechtszaken.

De richtlijnen van de ISO zijn gericht op business-to-business bedrijven in de voedingsindustrie en zijn in het leven geroepen om een eerlijke handel te waarborgen.Productcommunicatie, bijvoorbeeld op etiketten voor consumenten is niet van toepassing.

De publicatie is een stap voorwaarts naar een eerlijke markt en omdat de term ‘natuurlijk’ voor iedereen anders kan zijn is er nu een goede basis waarop professionals in deze branche kunnen terugvallen.

De specificatie ISO/TS 19657:2017 is te vinden op de site van de NEN.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 dec Salmonella waarschuwing Hoogvliet en Plus
14 dec Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
14 dec AH to go gaat samenwerken met Thuisbezorgd
14 dec Kerstomzet naar ruim 1 miljard euro
14 dec Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
14 dec Overheidssupport export startups scoort hoge ogen
14 dec Leer de geheimen van healthy food design
13 dec FrieslandCampina breidt zijn Spaanse kaas activiteiten uit
13 dec Arla neemt kaasactiviteiten Mondeléz International over
13 dec Vleeskennis compleet: terug naar de basis
13 dec Frits van Eerd: ‘Marktleiderschap heeft nadelen’
13 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
13 dec Workshops disposable cleaning bij Carel Lurvink groot succes
12 dec EFSA gaat gezondheidseffecten toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken
12 dec Albert Heijn gooit winkels om: meer eethoeken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?