TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief (twee keer per week).

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

Wat zijn de criteria voor ‘natuurlijke’ ingrediënten

07-03 06:05 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De criteria waaraan natuurlijke ingrediënten moeten voldoen zijn onlangs door ISO gepubliceerd. Het ontbreken van criteria heeft in sommige landen zelfs geleid tot rechtszaken.

De richtlijnen van de ISO zijn gericht op business-to-business bedrijven in de voedingsindustrie en zijn in het leven geroepen om een eerlijke handel te waarborgen.Productcommunicatie, bijvoorbeeld op etiketten voor consumenten is niet van toepassing.

De publicatie is een stap voorwaarts naar een eerlijke markt en omdat de term ‘natuurlijk’ voor iedereen anders kan zijn is er nu een goede basis waarop professionals in deze branche kunnen terugvallen.

De specificatie ISO/TS 19657:2017 is te vinden op de site van de NEN.



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
22 jun Good Egg Award gaat naar Nestlé
22 jun Levensmiddelenconcerns Conagra Brands en Pinnacle Foods praten over fusie
22 jun Online verkopen food groeien snel
22 jun App tegen voedselverspilling breidt snel uit in Nederland
22 jun Kwal op de menukaart?
22 jun 26 september: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
21 jun CBL verwacht recordomzet voor supermarkten
21 jun Vleesschandaal kostte slachthuisgroep Verbist 5,5 miljoen euro
21 jun FNV: 'Minderjarigen bezorgen maaltijden voor Deliveroo'
21 jun NVWA: ‘Dierenleed in Nederlandse slachthuizen zijn incidenten en geen grootschalige misstanden’ (video)
21 jun Unilever pakt verantwoordelijk op het gebied van voedselverpakkingstechnologie
21 jun Sojabonen worden verscheept met hulp van blockchaintechnologie
21 jun Voedingsmiddelen leveren aan Tesco?
21 jun Ook SVO vakopleiding food partner geworden van FoodPro Network
20 jun Colruyt Group presteert beter dan verwacht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie