Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezonde voeding stimuleren
08 aug 2018 06:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Het is mogelijk een bedrijfsrestaurant zo in te richten dat werknemers eerder voor gezonde voeding kiezen, terwijl de ongezondere varianten nog altijd aanwezig zijn. Uit onderzoek van gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit blijkt dat de inrichting van het bedrijfsrestaurant het verschil kan maken.
Velema onderzocht gedurende drie maanden of een 'gezondere inrichting' van bedrijfsrestaurants een effect zou hebben op het aankoopgedrag. Velema deed onderzoek naar zeven soorten voedingsmiddelen: belegde broodjes, salades, frituur- en bladerdeegsnacks, kaasbeleg, vleesbeleg, fruit en snoep.
Het viel op dat de gezondere belegde broodjes, 30+-kaas en het fruit relatief meer werden verkocht in de restaurants die “gezonder” waren ingericht dan bij de andere restaurants.
Uit het onderzoek komt naar voren dat bij gezondere restaurants de gezondere producten ook vooraan op de route staan. Ook de hoeveelheden van het aanbod blijken uit te maken. "Als er bijvoorbeeld naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood uitgestald ligt, wordt daar meer van verkocht", aldus Velema.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan