Voedingsprofessionals ergeren zich aan bureaucratie rondom gezondheidsclaims

GENEVE - Professionals uit de voedingsindustrie vinden dat de Europese regelgeving rond voedingsmiddelen de innovatie van nieuwe producten tegenwerkt. Aldus een enquête die is gehouden onder professionals uit de voedingsindustrie door beursorganisatie Vitafoods Europe.

Het onderzoek werd gehouden onder 208 professionals uit de voedingsindustrie. Één op de drie respondenten gaf aan dat de huidige EU-regels niet helpen. Circa 34 procent van de respondenten vindt de regulatie door de EU wel behulpzaam.

Dat professionals uit de voedingsindustrie zich ergeren over de regels over gezondheidsclaims is volgens experts niet verassend, aldus Annegret Nielsen, Senior Consultant Analyze & Realize. Nielsen zegt dat het moeilijker is geworden om nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de regelgeving.  

Een kwart van alle professionals geeft aan dat een herziening van de regels zou helpen. Met name de regulering rondom gezondheidsclaims is een probleem. Klinische testen moeten bewijzen dat het product aan de regels voor gezondheidsclaims voldoet. Deze testen kosten echter veel tijd en geld.

Zou een herziening van de regels inderdaad helpen? Graag uw reactie.

Update: 16-10-2018





Laatste nieuws