Inuline en oligofructose erkend als gezond voedingsvezel

WAGENINGEN - De FDA (United States Food and Drug Administration) heeft inuline en oligofructose uit cichoreiwortel erkend als voedingsvezel. Dit maakte de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit 14 juni jl. bekend. Deze goedkeuring volgt op de aanpassing van de regelgeving in 2016, waarin de status van voedingsmiddelen ingrediënten opnieuw werd geëvalueerd. De FDA bevestigt hiermee de vezelstatus van inuline en oligofructose en daarmee de verdere ontwikkeling van gezonde voedingsmiddelen in de Verenigde Staten.

Dit is goed nieuws voor inuline producent Sensus, die in een reactie op het bericht het volgende vertelt: “Van inuline en oligofructose is duidelijk aangetoond dat het fysiologische gezondheidseffecten ondersteunt, volgens de strenge criteria van de FDA. De opname door de FDA van de cichoreiwortelvezel als voedingsvezel in haar nieuwe voorschriften voor voedseletikettering, stelt fabrikanten in staat hun producten als voedingsvezels aan te bieden en inuline en oligofructose te blijven gebruiken om calorieën en suiker te verminderen.” Dit is een belangrijke stap op weg naar het verlagen van ons suikergebruik in het dagelijks voedingspatroon.

Steeds meer wordt uit wetenschappelijk onderzoek duidelijk dat voedingsvezels een cruciale rol spelen in onze gezondheid. Via de werking in ons darmstelsel dragen voedingsvezels bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Maar welke voedingsvezels zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseren Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center op maandag 24 september het seminar “Vezels en Gezondheid”. Ook Sensus zal daar aanwezig zijn om te vertellen over de productie en toepassingsmogelijkheden van inuline. Kijk op de website van Wageningen Academy om het programma te bekijken en in te schrijven.





Laatste nieuws