Torsten Hufnagel nieuwe CEO Aldi Nord

ESSEN - Begin deze maand stapte Marc Heussinger onverwachts op als topman van Aldi Nord, waar ook de Nederlandse en Belgische winkels onder vallen. Zijn opvolger wordt zoals verwacht 'architect' Torsten Hufnagel.

Aldi Nord heeft de aanstelling inmiddels ook bevestigd. Het bedrijf geeft met het aanstellen van Hufnagel  “een duidelijk signaal dat de modernisering van de onderneming consequent wordt voortgezet met het oog op een aanhoudende groeistrategie”. Aldus de persverklaring.

De 45-jarige Hufnagel zit sinds 2015 in de Raad van Bestuur en wordt beschouwd als de architect van het moderniseringsprogramma "Aldi Nord Instore Konzept" (Aniko) dat ook in de Benelux gretig wordt uitgerold.

Aldi Nord geeft nog altijd geen reden voor het plotselinge opstappen van Heussinger. Volgens zakenkrant Handelsblatt zou de vertrokken CEO niet meer om kunnen gaan met de groeiende druk, door de verwachte omzetgroei die achterwege bleef.

Aldi Nord noteerde in het eerst halfjaar een omzetdaling van 0,2%, terwijl Aldi Süd zijn omzet juist met 3,3% zag groeien. Bij Aldi's grootste concurrent Lidl groeide de omzet in dezelfde periode zelfs met 6,8%, aldus cijfers van GfK, die de zakenkrant Handelsblatt mocht inkijken.





Laatste nieuws