Onderzoek naar eiwit-smaakinteracties in vleesvervangers
bron: FoodPro Network
De producent van geur- en smaakstoffen IFF is een vier jaar durend onderzoeksproject gestart in samenwerking met Unilever en Wageningen University & Research. Het onderzoek richt zich op eiwit-smaakinteracties die van belang zijn bij de productie van vleesvervangers. De primaire focus van het project ligt op het onderzoeken van de manieren waarop smaakstoffen zich binden aan eiwitmoleculen.
Vleesvervangers kunnen een boonachtige en wat bittere smaak hebben. Fabrikanten maskeren deze eigenschappen vaak door gebruik van een combinatie van smaakstoffen. IFF heeft veel kennis op het gebied van eiwitzuivering en natuurlijke voedingsaroma's. Met behulp van geavanceerde analytische methoden gaan onderzoekers van Wageningen University & Research de smaakinteracties van eiwitten bestuderen. De betrokkenheid van Unilever zorgt ervoor dat er in het onderzoek aandacht is voor een op de consument gerichte benadering.
Meer over
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Voedingsspeciaalzaken verkopen meer producten
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei ING: 'Druk op aanbod grondstoffen tempert productie voedingsindustrie'
-
17 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
17 mei Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
-
17 mei Volautomatisch wegen, etiketteren en verpakken (video)
-
16 mei Albert Heijn investeert in de toekomst van de eigen varkensketen en verbetert dierenwelzijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan