De wegenwacht, maar dan voor silo procesinstallaties

ZWOLLE - Het is 4 uur ’s ochtends, zondagnacht. De eerste ploeg is begonnen met de productie van het brood. Vanmiddag moeten de versgebakken broden weer uitgeleverd worden. De installaties worden opgestart, de grondstoffen gecheckt, en dan… Geeft een van de silo’s een foutmelding. Het gevolg: geen werkend doseersysteem en dus geen productie. Even inwendig vloeken, natuurlijk. Maar dan? 

Iemand die op hetzelfde tijdstip op zondagnacht stil komt te staan met de auto, belt direct de wegenwacht. Een automonteur komt eraan, de auto wordt (indien mogelijk) direct gerepareerd en de automobilist is binnen no-time weer onderweg. Exact op die manier werkt Silowacht ook. Alleen dan niet voor auto’s, maar voor silo’s. 

Ontwerp, bouw én onderhoud
Silowacht is specialist in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van procesinstallaties, met name silo- en tankinstallaties. Ze bieden opslag-, transport-, doseer-, koel- en weegsystemen, inclusief de bijbehorende besturingssystemen. Met een uitstekende service en onderhoudsdienst op basis van een serviceovereenkomst. De 24-uurs service- en onderhoudsdienst van Silowacht is altijd bereikbaar. Dus zelfs om 4 uur ’s ochtends op zondagnacht.

Reiniging en onderhoud gecombineerd
Silowacht is uniek als het gaat om technisch onderhoud in combinatie met reiniging. Concurrerende partijen in de markt voeren technisch onderhoud uit, maar niet de reiniging. Of ze reinigen wel, maar voeren geen onderhoud uit. Silowacht combineert deze twee disciplines. Hierdoor wordt het werk een stuk efficiënter: de techneut die reinigt ziet waar onderhoud nodig is en kan dit meteen uitvoeren. Daarnaast weten de techneuten van Silowacht alles van de silo’s. Elk hoekje wordt gezien en onderhoud behoevende aspecten vallen direct op. Dat scheelt tijd én geld. Het onderhoud en de reiniging kan namelijk worden uitgevoerd door dezelfde specialist, er hoeft niet meerdere keren te worden gereden naar één locatie en het zorgt voor zo min mogelijk downtime van de productiesystemen van de klant. 

Reinigen met Cryonite
Het klinkt als dat fictieve mineraal uit de strips en films over Superman, maar in tegenstelling tot Kryptonite is Cryonite toch echt een bestaand middel. Cryonite wordt als enige in de markt door Silowacht gebruikt voor de ontsmetting van silo’s. Het middel wordt toegepast in een methode waarbij het onder hoge druk wordt verneveld.

Cryonite is een uitstekend middel dat voorhanden is voor deze doeleinden. Niet alleen vanwege de resultaten, ook vanwege de veiligheid en milieuvriendelijkheid. Productieprocessen moeten voldoen aan strenge richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid. Zo mogen er volgens de wetgeving geen pesticiden meer worden gebruikt bij de reiniging en ontsmetting van silo’s in de bakkers- en levensmiddelenindustrie. In deze industrie wordt gewerkt met levend materiaal zoals gist. Om besmetting daarvan te voorkomen, moet worden voldaan aan zeer strenge regelgeving. Met de reinigingstechnieken van Silowacht kunnen klanten met een gerust hart hun silo’s laten reinigen. 

Blij met Stofvrij
Grondstofallergie is een zaak die alle bedrijven in de meel- en bakkerijgrondstoffenverwerkende industrie aangaat. Het is een sluipend proces dat kan ontstaan door werken met meel en enzymen. Grondstofallergie kan worden opgebouwd tijdens het werken met meelstof. Hoe minder u wordt blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Op initiatief van de organisatie Blij met Stofvrij! wordt er momenteel onderzoek gedaan naar grondstofallergie binnen deze branche, en worden er afspraken gemaakt om dit probleem gezamenlijk aan te pakken.

Ook Silowacht doet er alles aan om deze problemen aan te pakken én te voorkomen. Onder andere door de tests uit te voeren die horen bij het stofbeheersingsplan. Deze zijn speciaal ontworpen om per bedrijf een inventarisatie van risicovolle handelingen en werkplekken in kaart te brengen, tezamen met de oplossingen die daarvoor mogelijk zijn. De plek waar stof ontsnapt wordt opgespoord en er wordt preventief stof in de lucht voorkomen. Ook kan er, als het stof alsnog blijft ontstaan, een luchtfilter worden geplaatst die de lucht van stof ontdoet.

Overal en altijd
Kortom, Silowacht is dé totaalleverancier van procesinstallaties. Gespecialiseerde medewerkers denken met u mee over oplossingen voor uw procesinstallatieproblemen, en als u onverhoopt een storing tegenkomt kunt u 24 uur per dag contact opnemen. 7 dagen per week. Dus zelfs om 4 uur ’s ochtends op zondagnacht. 

Silowacht is altijd bezig met de innovaties van morgen. Heeft u een wens of probleem binnen uw productieproces? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inventarisatie

 

Bron: Silowacht - partner FoodPro Network





Laatste nieuws