Dagelijks haalt 1 miljard euro aan voedsel de winkel niet
06 jan 2021 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Volgens de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) gaat er jaarlijks voor 363 miljard euro aan voedsel verloren nog voor het in de schappen ligt. Dit komt voornamelijk door een slechte bewaarinfrastructuur bij bedrijven.
Hierbij is de grootste verspilling te zien in Zuid-Azië, Noord-Amerika en Europa. In Zuid-Azië gaat 21 procent van de geproduceerde voeding verloren, wereldwijd gaat het om 14% van al het voedsel.
De grootste voedselverliezen komen met name door gebrekkige opslaginfrastructuur in boerderijen, aldus de FAO. In 2030 willen de Verenigde Naties de voedselverspilling per persoon met de helft verminderen
Nieuw-Zeeland en Australië scoren overigens het best met een verlies van 5,8%.
Foto: Pixabay
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan