40% Nederlanders denkt de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten
bron: FoodPro Network
GRONINGEN - Circa 40% van de Nederlanders denkt de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten. Dat blijkt uit de Vegamonitor 2019, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu naar het eetgedrag van Nederlanders.
Meer dan 60% van de Nederlanders is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, aldus 1 op de 3 ondervraagden. Met name jongeren maken zich zorgen over de impact van de vleesindustrie op het milieu.
Gemiddeld eten de respondenten 4 tot 5 dagen per week vlees, 1 dag per week vis en 1 dag vegetarisch. Van hen denkt 40% de komende 5 jaar minder vlees te gaan eten. Van alle respondenten stelt 62% dat minder vlees de norm wordt, vorig jaar was dit nog 52%.
Het onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard Direct en er hebben 1064 respondenten deelgenomen aan het onderzoek.
Wij zijn benieuwd naar uw mening.
Bekijk de Vegamonitor 2019 hier.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan