Suikergehalte in Britse frisdranken nam in 4 jaar tijd met 29% af
bron: FoodPro Network
OXFORD - In het Verenigd Koninkrijk is de hoeveelheid suiker in frisdrank tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald. De verkoop van frisdranken met meer dan 5% suiker nam met 50% af, aldus onderzoek van de Oxford University.
Accijnswetgeving op suiker in frisdranken
De aanzienlijke daling is volgens de onderzoekers van Oxford deels te wijten aan de Britse accijnswetgeving op suiker in frisdranken. Vanaf 2018 betalen Britten 0,21 euro per liter extra voor frisdrank met meer dan 5 gram suiker per 100 milliliter en ruim 0,28 euro voor dranken met meer dan 8 gram per 100 milliliter.
Tussen 2015 en 2018 is het gemiddelde suikergehalte in frisdranken in het Verenigd Koninkrijk afgenomen van 4,4 gram per 100 milliliter tot 2,9 gram per 100 milliliter.
Bron: Oxford University
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan