Ucrete, de robuustste vloer voor de zoetste toepassing

16-11 06:05 | bron: FoodPro Network

OOSTERHOUT - Razend populair over de hele wereld. Honderden jaren geleden al bekend bij de inheemse bevolking van Zuid-Amerika als het ‘voedsel van de goden’. Voor het eerst in Europa geïntroduceerd in 1550. Chocolade wordt over de hele wereld beschouwd als de lekkernij die sfeer brengt, die een gevoel van welbehagen oproept en die bewezen heeft dat ze vele positieve effecten heeft op de gezondheid, in die mate dat sommige wetenschappers zelfs geloven dat het beter is om elke dag zwarte chocolade te eten in plaats van groenten.

Persoonlijke smaak & voedselveiligheid

De meeste chocoladeliefhebbers zullen het wel eens zijn met deze wetenschappers, de meeste kinderen zullen wellicht zeggen dat ze het al lang wisten en de meeste mama’s zullen er helemaal niet mee akkoord gaan. Net als bij andere etenswaren, draait het bij chocolade allemaal om persoonlijke smaak. Er is dus geen goede of foute keuze. Maar er is één stelling waar alle consumenten en producenten het over eens zijn: voeding moet veilig zijn.

Producenten hebben een strenge en allesomvattende aanpak nodig om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen, van de behandeling van voeding tot de verwerking en opslag. Voedselveiligheid is zo’n gevoelig en complex thema dat verschillende internationale en nationale instanties werkwijzen en routines hebben uitgewerkt om mogelijke risico’s voor de gezondheid te voorkomen en de voedselhygiëne te verzekeren. Die voorschriften hebben een invloed op de algemene inrichting van de productievestiging, ook de vloer.

Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld

De Barry Callebaut Groep verbindt zich ertoe een product van topkwaliteit af te leveren dat voldoet aan alle voorschriften op het vlak van voedselveiligheid. Callebaut is een bedrijf dat in 1911 werd opgericht en fuseerde met chocoladefabrikant Cacao Barry in 1996. Het bedrijf groeide en vergrootte zijn wereldwijde voetafdruk, maar het doel en de uitdaging bleven ongewijzigd: klanten in verrukking brengen met de fijnste Belgische chocolade. De oprichter van het bedrijf, Octaaf Callebaut, ontwikkelde het eerste recept en ging van start met de productie van de heerlijke chocolade in een fabriek in Wieze, die door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste chocoladefabriek ter wereld. Het was in die fabriek dat in 2015 de oude betonplaten op de tweede verdieping in de verpakkingsruimten en de opslagruimte voor verpakte melk het lieten afweten door het zware verkeer en ontbrekende details tijdens de bouwperiode. De afdeling Engineering van Barry Callebaut vroeg specifiek om de bestaande betonnen vloer in die ruimten (een totale oppervlakte van 1200 m²) te vervangen door de meest hygiënische, sterke en duurzame vloersysteem op de markt. Die moest delaminatie of barsten tegengaan en zorgen voor een hogere weerstand tegen slijten en schokken dan beton; de voedselverontreiniging van het aroma of de smaak van de chocolade of het melkpoeder voorkomen; de voedselveiligheid in stand houden in overeenstemming met HACCP en de specificaties voor de kwaliteit van de binnenlucht; en een volledig veilige arbeidsomgeving creëren met een afgebakend antislipprofiel (DIN-NORM 51130). Ucrete industriële vloeren van Master Builders Solutions beantwoordde aan hun behoeften en er werd specifiek voor gekozen om het systeem Ucrete DP10 RED te plaatsen. Ucrete overtrof de verwachtingen van Callebaut!

Ucrete, de industrievloer bij uitstek voor de voedings- en drankenindustrie

Ucrete industriële vloeren zijn innovatieve vloersystemen van Master Builders Solutions die de voorkeur genieten in de voedings- en drankenindustrie, omdat ze voedselverontreiniging ten gevolge van een falende vloer tegengaat. Ucrete kan tientallen jaren stand houden en beantwoordt aan de meest veeleisende hygiënische normen, aangezien ze even gemakkelijk en doeltreffend kan worden gereinigd als roestvrij staal. Alle Ucrete-vloeren hebben een hoge dichtheid en zijn over de hele dikte ondoordringbaar. Ucrete is in wezen inert, maakt de groei van bacteriën of schimmels onmogelijk, is antimicrobieel en heeft geen biocide-additieven nodig. Ucrete is goedgekeurd voor gebruik in voedingsproducerende installaties, HACCP en heeft nu ook een Halal-certificering. Bovendien is Ucrete geurloos en smaakvast, en heeft het een minimale VOS-emissie; het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certificaat bevestigt dat Ucrete beantwoordt aan alle Europese emissienormen voor binnenvloeren. Ucrete draagt ook zijn steentje bij aan de LEED-score van de U.S. Green Building Council. Er is een productinformatieverklaring voor LEED® New Construction (NC) Version 3.0 Credit Documentation beschikbaar voor alle Ucrete-vloerproducten en -systemen.

Meer informatie over Ucrete vindt u hier. Neem contact op met Master Builders Solutions.

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network 

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
24 nov Knot: afkoeling economie hard nodig om inflatie omlaag te krijgen
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Jumbo past verpakking van Ice Tea aan na nominatie voor Gouden Windei
24 nov ABN AMRO: 'Inhaalgroei voor de horeca is achter de rug'
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Whitepaper Validatie en Verificatie
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Zalmhuys Group neemt activiteiten van zalmrokerij H. van Wijnen over
23 nov Voorzitter MKB-Nederland: ‘We moeten drastisch ontregelen’
23 nov Prestatie-indicatoren voor voedselveiligheid
23 nov Training Claims
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov IJsthee, ambachtelijke salade en cornflakes kanshebbers voor Gouden Windei
22 nov Officiële start bouw PLUS distributiecentrum Deventer
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?