Meer voedselfraude in tijden van crisis?
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Bedrog met voedsel. Het is van alle tijden. Het is onacceptabel, maar gebeurt nog steeds vaak. De huidige corona crisis, voert de druk op mensen nog meer op dan anders. Regels met betrekking tot voedselfraude bestaan al enorm lang. Ook in de huidige Europese wetgeving zijn regels opgenomen. Het is goed om na te denken over hoe kwetsbaar we zijn voor voedselfraude als consument, bedrijf, keten en sector.
Hoe ziet iemand eruit die knollen voor citroenen verkoopt? Zijn dit reguliere bedrijven waarbij er sprake is van witte boordencriminaliteit of gaat het om georganiseerde misdaad? En hoe betrouwbaar zijn certificaten?
Voedselfraude is een belangrijk onderdeel uit de cursus voedselwetgeving. Prof. Saskia van Ruth van Wageningen Food Safety Research zal dit thema behandelen. In dit deel zullen we de verschillende aspecten van voedselfraude toelichten en gaan we in op relevante wetgeving, het begrip voedselfraude, praktijknormen, gedragscomponenten bij voedselfraude en preventie strategieën.
Benieuwd naar de cursus? Bekijk de flyer.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan