Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - De horeca in ons land draaide in de eerste 3 maanden van dit jaar al 14% minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de eerste omzetdaling in zeven jaar tijd, aldus het CBS vrijdag.
De maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus gingen pas medio maart in. Volgens het statistiekbureau zat de daling ook met name in die maand.
Het grootste omzetverlies kwam voor rekening van de cafés en restaurants, met afnames van respectievelijk ruim 16 en bijna 17%. "De omzet van fastfoodrestaurants en kantines en catering daalde minder sterk, maar nog altijd met respectievelijk 8,9 en 9%", aldus het CBS. Hotels zagen een omzetdaling van bijna 17%. "De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus."
Het CBS peilt ook de stemming onder ondernemers over de verwachtingen voor de toekomst. Dat vertrouwen daalde in het lopende kwartaal in alle bedrijfstakken. "Door de vele bedrijfssluitingen vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus was het pessimisme veruit het grootst bij ondernemers in de horeca."
Bron: CBS
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan