Visie op gezond en circulair voedselsysteem in 2050
24 jun 2022 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Een team van boeren, vertegenwoordigers van natuur- en landbouworganisaties en Wageningse wetenschappers, werkte samen uit hoe een gezond en circulair voedselsysteem er in 2050 uitziet en welke veranderingen nodig zijn om daar te komen. Met deze visie dingt het team mee naar de Food System Vision Prize van de Rockefeller Foundation.
Er zijn een aantal veranderingen in ons voedselsysteem nodig. Zo worden in 2050 in Nederland meer plantaardige en minder dierlijke producten gegeten. Gezond en duurzaam geproduceerd voedsel is makkelijk verkrijgbaar, normaal en aantrekkelijk. Bovendien krijgen alle kinderen voedselonderwijs en verspillen van voedsel is vrijwel uitgebannen.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan