Zoutgehalte van brood lag in 2020 ruim onder de wettelijke norm
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Het zoutgehalte van brood van industriële bakkerijen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij NVB ligt onder de wettelijke norm. Dat blijkt uit de NVB Zoutmonitoring 2020, een grootschalige steekproef uitgevoerd door Foodbase in Wageningen.
Uit de zoutmonitor 2020 blijkt dat de gemiddelde toevoeging van zout op droge stof bij industriële bakkerijen is gedaald naar 1,59%. Dit komt overeen met 401 milligram natrium per 100 gram brood en 1,00 gram zout per 100 gram brood. Bakkerijen zitten hiermee ruim onder de wettelijke norm van 1,8% droge stof.
De NVB vertegenwoordigt de groep van industriële bakkerijbedrijven die in de bedrijfstak over het jaar 2019 een volumeaandeel van 85,1% en een waardeaandeel van 80,3% hadden in de inhome broodmarkt van ons land.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan