Zoutgehalte van brood lag in 2020 ruim onder de wettelijke norm

WAGENINGEN - Het zoutgehalte van brood van industriële bakkerijen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij NVB ligt onder de wettelijke norm. Dat blijkt uit de NVB Zoutmonitoring 2020, een grootschalige steekproef uitgevoerd door Foodbase in Wageningen.

Uit de zoutmonitor 2020 blijkt dat de gemiddelde toevoeging van zout op droge stof bij industriële bakkerijen is gedaald naar 1,59%. Dit komt overeen met 401 milligram natrium per 100 gram brood en 1,00 gram zout per 100 gram brood. Bakkerijen zitten hiermee ruim onder de wettelijke norm van 1,8% droge stof.

De NVB vertegenwoordigt de groep van industriële bakkerijbedrijven die in de bedrijfstak over het jaar 2019 een volumeaandeel van 85,1% en een waardeaandeel van 80,3% hadden in de inhome broodmarkt van ons land.





Laatste nieuws