Ondanks coronacrisis kwamen er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bij
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Ondanks de coronacrisis zijn er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bijgekomen ten opzichte van 2019. Het gaat om een toename van 5,2%. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.
De toename is deels te verklaren door de coronasteun van de overheid. Hierdoor ligt het aantal bedrijfsopheffingen, waaronder in de horecasector, sinds het tweede kwartaal van 2020 laag. Alleen al in het eerste kwartaal van 2020 werden 2.500 horecabedrijven opgericht.
Overigens bleef de horecasector ook in het tweede en derde kwartaal aantrekkelijk voor startende ondernemers. In die periode werden in totaal ruim drieduizend horecabedrijven opgericht. Het gaat dan met name om kleine cateringbedrijven of eetgelegenheden, aldus een woordvoerder van het CBS.
Bron: CBS
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan