Ondanks coronacrisis kwamen er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bij
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Ondanks de coronacrisis zijn er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bijgekomen ten opzichte van 2019. Het gaat om een toename van 5,2%. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.
De toename is deels te verklaren door de coronasteun van de overheid. Hierdoor ligt het aantal bedrijfsopheffingen, waaronder in de horecasector, sinds het tweede kwartaal van 2020 laag. Alleen al in het eerste kwartaal van 2020 werden 2.500 horecabedrijven opgericht.
Overigens bleef de horecasector ook in het tweede en derde kwartaal aantrekkelijk voor startende ondernemers. In die periode werden in totaal ruim drieduizend horecabedrijven opgericht. Het gaat dan met name om kleine cateringbedrijven of eetgelegenheden, aldus een woordvoerder van het CBS.
Bron: CBS
Laatste nieuws
-
18 mrt Supermarkten in Frankrijk duurder dan in Belgiƫ
-
18 mrt Zweeds keukenproduct kan houdbaarheid van voedsel met drie keer verlengen
-
18 mrt Enkco en Olijck Foods werken samen aan hybride vleesproducten
-
18 mrt Hoe VANHEST FOOD GROUP in 6 maanden volledig automatiseerde met KING Software
-
18 mrt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
18 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
-
15 mrt Nederland is grootste leverancier van voeding en dranken aan Verenigd Koninkrijk
-
15 mrt Uitbreiding naar kant-en-klaar drukt op winst HelloFresh
-
15 mrt Jumbo stopt met vlees in de aanbieding
-
15 mrt Wereldwijde ICT-storing McDonald's
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan