Hogere omzet en winst voor Ardo

ZUNDERT - Ardo heeft het boekjaar 2019-2020 op 30 juni vorig jaar afgesloten met een omzet van 1,2 miljard euro. Dat is 6% meer dan in het voorgaande boekjaar. De bedrijfswinst bedroeg 26,3 miljoen en verbeterde met 24%. De nettowinst lag met 16,2 miljoen euro 14% hoger dan in het vorige boekjaar. Hierover bericht Ardo.

Ardo verkoopt bevroren groenten, fruit en kruiden in Europa, Amerika en daarbuiten. De van oorsprong Belgische producent verkoopt producten onder eigen naam, maar vooral onder huismerken van supermarkten. Ardo is actief in meer dan 100 landen. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Ardooie. In Nederland heeft het bedrijf een productievestiging in Zundert en een verkoopkantoor in Etten-Leur.

De cijfers over het boekjaar 2019-2020 hebben over een periode van 4 maanden ook betrekking op de coronapandemie. Voor Ardo had het tot gevolg dat de omzet in het foodservice-kanaal met 25% terugviel. Hierdoor legde het bedrijf tijdelijk enkele productielijnen stil. Door de lagere volumes stegen de kosten en kwamen de marges onder druk te staan ook omdat de kosten van transport en van verpakkingsmateriaal stegen. 

Daar staat tegenover dat mensen meer kochten in de supermarkt. In het begin van de coronacrisis lag de afzet via supermarkten 50% hoger, maar dat effect ebde snel weg. Wel profiteert de producent van het feit dat mensen meer thuis koken, en diepvriesgroenten hebben herontdekt. Ook bij de fruit- en biologische producten groeide de omzet. 

 

Foto: Ardo





Laatste nieuws