Unilever wil maatschappelijk verantwoorde handelspartner en werkgever zijn

LONDEN - Voedingsgigant Unilever wil extra prioriteit geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Unilever belooft er voor te zorgen dat iedereen die rechtstreeks goederen en diensten aan het concern levert, uiterlijk in 2030 tenminste een loon verdient dat toereikend is om in de belangrijkste levensbehoeften te voorzien. Daarnaast wil het concern zich ook een verantwoorde werkgever tonen voor het personeel, aldus Unilever in een persbericht.

Unilever wil vanaf 2025 jaarlijks minimaal 2 miljard euro uitgeven bij leveranciers die vaak in een achterstandspositie verkeren. Hierbij wordt gedacht aan kleine ondernemingen gerund door vrouwen, mensen met een handicap en mensen uit etnische groepen.

Extra investeren in personeel

Daarbij wil Unilever extra investeren in zijn personeel. Het streven is om 10 miljoen jonge mensen te scholen tegen 2030. Medewerkers moeten zijn uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn om in hun levensonderhoud te voorzien, zowel binnen als buiten Unilever. In samenwerking met vakbonden en werknemersvertegenwoordigers wil Unilever nieuwe manieren van werken ontwikkelen en uitproberen om zowel zekerheid als flexibiliteit te bieden.

Alan Jope, CEO van Unilever, legt uit: “De twee grootste bedreigingen waarmee de wereld momenteel wordt geconfronteerd, zijn klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Het afgelopen jaar heeft de sociale kloof ongetwijfeld groter gemaakt en er is daadkrachtige en collectieve actie nodig om een ​​samenleving op te bouwen die helpt om het levensonderhoud te verbeteren, diversiteit omarmt, talent koestert en kansen biedt voor iedereen".

“We geloven dat de acties die we ondernemen, Unilever een beter en sterker bedrijf zullen maken; klaar voor de enorme maatschappelijke veranderingen die we vandaag doormaken - veranderingen die alleen maar zullen versnellen. Zonder een gezonde samenleving kan er geen gezond bedrijf zijn".





Laatste nieuws