ABN AMRO verwacht stijging suikerprijs

24-02 08:29 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Voor het suikerseizoen 2020/21 heeft de International Sugar Organisation (ISO) berekend dat er een mondiaal tekort aan suiker zal zijn van 3,5 miljoen ton. Dit lijkt veel, maar is slechts 2% (of 1 week) van de mondiale consumptie. Het verwachte tekort geeft toch speculanten een reden om hun posities op te bouwen in de suikermarkt. Hierover bericht Casper Burgering, sectoreconoom bij ABN AMRO.

De prijs van suiker steeg mede daardoor hard in de afgelopen tien maanden. Op 27 april 2020 bereikte de prijs nog een laagterecord van 9,38 dollarcent per pond. Dit lage niveau was sinds juni 2007 niet meer voorgekomen. De opmars sindsdien is indrukwekkend. Tot aan het einde van 2020 steeg de prijs met 57%. En begin 2021 lijkt aan de opmars nog geen einde. Van 1 januari dit jaar tot en met half februari is de prijs inmiddels gestegen met zo’n 7%. Maar nog steeds is de suikerprijs relatief laag.

Burgering: "Ik denk dat speculanten voorlopig hun portefeuilles niet snel suikervrij zullen maken. De markt voor suiker is momenteel krap, mede door logistieke problemen en het tekort aan containers. De krapte blijft dit seizoen voortduren. Samen met de sterkere Braziliaanse real richting eind 2022 ligt een verdere stijging van de suikerprijs daarom voor de hand. Ik houd mijn consumptie-opties nog even open, hoewel ik ook dondersgoed weet dat suikervrij het betere alternatief is."

 

Bron: ABN AMRO

 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestlé ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
09 apr De deadline voor FSSC 22000 V5 komt snel dichterbij!
09 apr Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Nederlanders kochten voor recordbedrag paasboodschappen
08 apr Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
07 apr Van Delft breidt productie uit met chocolade
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
07 apr SelektMeat Products: 24/7 inzicht in temperatuurgedrag met TempWeb
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Voorlopig nog geen gezond eten op school
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
06 apr Nespresso lanceert eerste biologische koffie: Peru Organic
06 apr Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees
06 apr Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
06 apr De volgende stappen in jouw reis naar digitale transformatie
02 apr Omzetdaling voor Tönnies in 2020
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?