Veel aanvragen subsidie vaste lasten, aanvraagperiode met twee weken verlengd

23-03 08:11 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is sinds de invoering halverwege vorig jaar al meer dan 210.000 keer aangevraagd door bedrijven. Hierover bericht demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken en Klimaat in een voortgangsreportage aan de Tweede Kamer. De aanvraagperiode voor het huidige kwartaal is met twee weken verlengd en loopt nog tot 18 mei.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen tot op heden circa 80.000 aanvragen binnen, het gros ervan door horecaondernemers. Zo'n 50.000 van de gedane aanvragen zijn inmiddels goedgekeurd. Zij kunnen rekenen op een subsidiepercentage van 85%, waar dat voorheen nog 50 tot 70% was.

Met name na de uitbreiding van de TVL-regeling voor ondernemers uit alle sectoren nam het aantal aanvragen flink toe. Waar de teller afgelopen zomer nog op 47.000 aanvragen stond, was dat aantal in het laatste kwartaal van 2020 bijna verdubbeld tot 90.000.

Sinds juni 2020 is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 387 keer aangifte gedaan van mogelijk misbruik. In 343 gevallen is er ook daadwerkelijk beslag gelegd op het subsidiebedrag.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 apr Belgische online supermarkt Hopr start maandag in Hasselt
16 apr Onderzoek in supermarkten naar effect van prijsverhoging ongezond eten
16 apr Picnic opent in juni nieuw distributiecentrum in Zaandam
16 apr NestlĂ© wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
16 apr Kwaliteit is van ons allemaal. Maar wie draagt welke verantwoordelijkheid?
15 apr Deliveroo ziet aantal bestellingen verdubbelen
15 apr Deze 9 startups zijn klaar om de voedingsindustrie op zijn kop te zetten
15 apr Productiefaciliteit HAK Fresh volledig vernieuwd
15 apr Coop: Vanaf 26 april coronazelftests beschikbaar
15 apr Duurzaamheid in de voedselketen: Processen verbeteren van boer tot bord
15 apr Voedselveiligheid in tijden van crisis: heeft de pandemie onze aanpak veranderd?
15 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
14 apr Tesco ziet omzet flink stijgen, maar winst dalen door coronakosten
14 apr Nog steeds lege kaasschappen bij Albert Heijn
14 apr Honderden medewerkers van Makro raken baan kwijt
14 apr Amazon lanceert nieuw food-huismerk
14 apr Eiwittechnologie: 'Fermentatie biedt kansen bij ontwikkeling plantaardige voedingsproducten'
14 apr Training Normkennis ISO 22000 en FSSC
14 apr Whitepaper Listeria monocytogenes
13 apr Europees informatiesysteem voor labelen van voedingsmiddelen
13 apr Thuisbezorgd levert ruim de helft meer maaltijden af
13 apr Jumbo schrapt functies in winkels
13 apr PwC ziet ruim anderhalf miljoen banen op de tocht staan door digitalisering
13 apr Veiligheidswaarschuwing vegetarische mc2 Burger De Vegetarische Slager
13 apr Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?