Belgische online supermarkt Hopr start maandag in Hasselt

HASSELT - De eerste Belgische online supermarkt, Hopr, gaat vanaf aanstaande maandag echt aan de slag. Hasselt krijgt de primeur. Oprichter Stijn Martens wil binnen 5 jaar in heel België aanwezig zijn.

Aanstaande maandag start Hopr met de eerste testbestellingen en leveringen in Hasselt. Wanneer die goed verlopen, zullen alle inwoners van Hasselt nog deze maand hun boodschappen kunnen bestellen bij de eerste Belgische online supermarkt.

Hopr start kleinschalig: "We kopen het gros van onze producten in bij een groothandel, al houden we ook een kleine eigen stock aan in een magazijn in Hasselt", aldus Martens tegen De Tijd. Martens, die de opstartfase met eigen middelen financiert, zal trouwens zelf bijspringen in het magazijn en bij de leveringen. De onderneming gaat van start met 5 tot 10 medewerkers.

Wanneer de opstartfase van een klein jaar succesvol verloopt, zal Hopr financiële steun krijgen van een niet nader genoemd Belgisch investeringsfonds. Dat geld moet dienen om op te schalen, onder andere voor een magazijn van duizend vierkante meter. "Dat distributiecentrum met 10.000 producten moet in hoge mate geautomatiseerd zijn, zodat we winstgevend kunnen zijn”, aldus Martens. Later zouden er ook elders in het land soortgelijke magazijnen bijkomen. 





Laatste nieuws