Paleo wil aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen

LEUVEN - De Belgische ondernemer Hermes Sanctorum is samen met zijn zakenpartner Andy de Jong de start-up Paleo gestart. De ondernemers willen het aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen. Samen met partnerorganisaties onderzoekt Paleo welke onderdelen van vlees bepalen dat het als vlees wordt ervaren, zowel qua smaak, textuur als voedingswaarde. Hierover bericht De Tijd.

Het gaat volgens Sanctorum niet over de hoofdbestanddelen van vleesvervangers, zoals soja of tarwe, maar om kleine ingrediënten die de producten smaakvoller en gezonder maken. Het is de bedoeling die na te maken via fermentatietechnologie en deze ingrediënten te leveren aan bedrijven die vleesvervangers produceren.
 
Paleo werkt onder meer samen met het Spaanse bedrijf BDI Biotech, een specialist in fermentatieprocessen en met wetenschappers van de universiteit van Leuven. 
 
Sanctorum en De Jong investeerden zelf  'enkele honderdduizenden euro's' in de start-up. Momenteel zijn ze bezig aan een eerste kapitaalronde. Ze voeren gesprekken met kandidaat-investeerders en -afnemers. Het jaar 2021 is volledig gericht op onderzoek en ontwikkeling, maar in 2022 en 2023 hopen de ondernemers ook commercieel actief te zijn.





Laatste nieuws