Dave Pieters nieuwe algemeen directeur van Hoogvliet Supermarkten

BLEISWIJK - Dave Pieters is per 1 oktober 2021 benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van Hoogvliet Supermarkten. Alfred Levi en Chris Dik treden toe tot de Raad van Commissarissen.

Dave Pieters (43) heeft zijn sporen verdiend in de supermarkt en andere (retail) concepten. Hij werkte o.a. bij Aldi, Ahold en Coles in Australië. Zo was hij de afgelopen jaren CEO bij Pont Meyer. Daarvoor heeft hij (directie-)functies bekleed bij Hans Anders en Nike. Pieters neemt hiermee ruim elf jaar (internationale) ervaring in retail mee. Pieters zal samen met Luuc Turkstra (financieel directeur) en Rutger van den Bout (commercieel directeur) de statutaire directie vormen van Hoogvliet.

Pieters is erg enthousiast om bij Hoogvliet aan de slag te gaan. “Ik heb altijd een supermarkt bedrijf willen leiden. Hoogvliet is een prachtbedrijf met veel kansen. Ik zie veel mogelijkheden voor groei. Hoogvliet is daarvoor nu goed voorgesorteerd."

Zoals in maart van dit jaar bekend gemaakt zal Siep de Haan zijn functie 1 oktober a.s. neerleggen. Hij heeft dan twintig jaar bij onze supermarktketen gewerkt, waarvan de laatste dertien jaar als algemeen directeur. Hoogvliet is de Haan erkentelijk voor zijn lange en grote bijdrage aan hetbedrijf.

Nieuwe benoemingen Raad van Commissarissen
Ook in de Raad van Commissarissen van Hoogvliet Supermarkten zijn er nieuwe benoemingen. Uitze Tjeerdsma (voorzitter) en Peter Verveen worden opgevolgd door Alfred Levi (voorzitter) en Chris Dik.

Alfred Levi (58) heeft zowel als bestuurder als toezichthouder ervaring op topniveau: als marketeer (o.a. Procter & Gamble), ondernemer (3MO), bestuurder (directie AH), toezichthouder (o.a. voorzitter RvC van VGZ) en juryvoorzitter van de Effie Awards (de prijs voor de meest effectieve marketing en communicatie in Nederland).

Chris Dik (54) is per 1 april jl. aangesteld als bestuurder van Watertoren Hazerswoude B.V., de aandeelhouder van Hoogvliet Super. Chris zal ook de rol van linking-pin vervullen binnen het Hoogvliet concern en daarom plaatsnemen in de Raad van Commissarissen van Hoogvliet Super. Chris Dik heeft een logistieke en financiële achtergrond en heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse directiefuncties bij Albert Heijn, gevolgd door acht jaar internationale bestuurservaring bij Ahold Delhaize.

Heleen van Benthem is sinds juli 2018 RvC lid en complementeert daarmee de RvC.

Verheugd
Leen Hoogvliet is erg verheugd over deze benoemingen: “Met de komst van Dave Pieters en de invulling van de Raad van Commissarissen is de top van Hoogvliet Super versterkt met nieuw elan, grote ervaring en kennis en kunde. Samen met de ruim 7.000 medewerkers maken wij ons gereed voor de volgende fase van het bedrijf. Met veel vertrouwen en plezier kijk ik uit naar de samenwerking."

 

Bron: Hoogvliet

Foto: Hoogvliet





Laatste nieuws