Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy

14-10 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - De Farm to Fork Strategy is deel van de Green Deal van de Europese Unie. Deze Green Deal is het overkoepelende plan van de Europese Commissie om de Europese economie te verduurzamen. De Farm to Fork Strategy is een plan dat opgezet is in 2020 en het beleid uitbreidt van landbouw naar de hele voedselketen: van productie tot consumptie.

Wageningen University & Research (WUR) zit met verschillende experts bovenop de ontwikkelingen rondom de Farm to Fork Strategy. Op 30 november aanstaande delen o.a. de WUR experts van de Food Law Group, Dr. Hanna Schebesta & dr. Mirta Allesandrini, de te verwachten wettelijke veranderingen, die voortvloeien uit de Farm to Fork strategie. Samen met Thor Tummers van Unilever wordt er tijdens het seminar, samen met de deelnemers, gewerkt aan het voorspellen van scenario’s voor het bedrijfsleven, de overheid en andere betrokkenen. Er zal tevens iets worden gedeeld over hoe een multinational als Unilever zich voorbereid op de aankomende veranderingen.

Kortom, dit seminar is speciaal ontwikkeld voor de food professionals die proactief willen nadenken over dit onderwerp en die voorop willen lopen met de voorbereiding op veel veranderingen vanuit de Europese Unie.   

Meer informatie: https://www.wur.nl/en/Education-Programmes/Wageningen-Academy/What-we-offer-you/Courses/Food/show/Seminar-EU-Farm-to-Fork-Food-Laws.htm





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 okt Flinke groei aantal bedrijven voedingsindustrie
27 okt The Organic Jersey Farm lanceert ijsconcept Little Cow & Cookies
27 okt Carrefour start met flitsbezorger Sprint
27 okt Colruyt wil Eco-Score ook op merkproducten
27 okt Heineken verkoopt minder bier
27 okt Afstand van boer tot bord kan korter
27 okt Goede samenwerking Cegeka en Cornelis Vrolijk zorgt voor toekomstbestendig ERP-systeem
27 okt Goodacre 100 procent onderdeel van Normec
26 okt WUR geeft masterprogramma’s boost met data science
26 okt Jumbo en HEMA gaan samen nieuwe voedingsconcepten testen
26 okt FrieslandCampina opent innovatiecentrum in Shanghai
26 okt Albert Heijn lanceert jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’
26 okt Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
26 okt Nicolás Castagneto, Senior Partner Latijns-Amerika bij High Touch
25 okt Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
25 okt Iceland deelt voedsel uit om verspilling tegen te gaan
25 okt Lege Britse supermarktschappen gevuld met afbeeldingen van eten
25 okt Beyond Meat verkoopt minder vleesvervangers door deltavariant
25 okt Minder ziekte-uitbraken via voedsel in 2020
25 okt Plant & Productie Management, een vak apart
25 okt Webinar: Zijn uw circulaire economie businessmodellen afgestemd op succes?
25 okt Home Bake | Die extra stap voor de klant zetten, daar gaat het om
22 okt Mosa Meat en Nutreco werken samen aan lagere kostprijs voor kweekvlees
22 okt Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren
22 okt Voedingsindustrie ziet in elektrificatie mogelijkheden voor verduurzaming
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?