Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar

06-12 06:05 | bron: FoodPro Network

EINDHOVEN - Een belangrijke oorzaak voor de beperkte houdbaarheid van voedsel kan worden toegeschreven aan de zuurstof in de buitenlucht. Deze stimuleert namelijk de ontwikkeling van allerlei bacteriën en microben die het voedsel aantasten.

Bij gasverpakken wordt de lucht in de verpakking vervangen door een specifieke gassamenstelling (‘Modified Atmosphere Packaging’, kortweg MAP). Hiermee kan de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk verlengd worden, zonder dat er chemische conserveringsmiddelen of stabilisatoren aan te pas komen.

Gasverpakken
De mogelijkheden van gasverpakken sluiten optimaal aan bij een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen die vandaag leven bij de consument. Wie geniet er nu niet van kraakverse producten, waarbij de smaak en de textuur zo lang mogelijk behouden blijven? We kiezen ook vaker bewust voor natuurlijke producten met zo min mogelijk conserveringsmiddelen erin.

Een andere trend heeft te maken met het groeiend aantal alleenstaanden en eenoudergezinnen in onze samenleving. Daardoor neemt de vraag toe naar makkelijk te gebruiken (kant-en-klaar) gerechten en naar maaltijden in individuele porties. Tot slot heeft iedereen er voordeel bij dat we voedselverspilling tegengaan, onder andere door voedingswaren te maken met een langere houdbaarheid. MAP kan op elk van deze vlakken een belangrijke bijdrage leveren.

Bovendien brengt MAP ook de nodige voordelen met zich mee voor voedselproducenten. Dankzij de verlengde houdbaarheid van hun producten kunnen ze hun afzetmarkt uitbreiden en tegelijk ook hun logistiek en hun productieprocessen optimaliseren. En uiteraard zorgt de langere houdbaarheid van de voedingsmiddelen ook voor een verhoogde klantentevredenheid.

MAP e-book
Er bestaat niet zoiets als een universele MAP oplossing die voor elk voedingsproduct en/of in combinatie met eender welke verpakking kan ingezet worden. Integendeel: gasverpakken is altijd maatwerk en het juiste gebruik ervan is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom heeft Air Liquide een verhelderend e-book over MAP uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten in klare taal worden uiteengezet.

In het e-book worden de meest gebruikte MAP-samenstellingen voorgesteld en wordt aangegeven met welke voedingsproducten deze gebruikt kunnen worden. Daarnaast vindt u ook de nodige uitleg over geschikte verpakkingsfolies en -machines en over technieken zoals gecompenseerd vacuüm en spoelbegassing.

Download hier het e-book!

 

Bron: Air Liquide - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?