Onderzoek naar toepassing van voedingsvezels uit uiresten in voedingsmiddelen
bron: FoodPro Network
HOORN - Uientelers en de verwerkende industrie hebben samen met kennisinstellingen een proces ontwikkeld om de grote hoeveelheid aan reststromen die bij de teelt en verwerking ontstaat tot waarde te brengen. Het gaat om ruim 500.000 ton per jaar. De focus ligt op het scheiden van een stroom met vooral eiwitten en een pulpstroom met veel vezels. Die tweede stroom gaat nu nog naar biovergistingsinstallaties. In het project Pulp Vision wordt onderzocht of deze pulpfractie benut kan worden om levensmiddelen met voedingsvezels te verrijken.
In het project Pulp Vision doen de hogescholen Inholland en Van Hall Larenstein samen met bedrijven onderzoek naar de toepassing van voedingsvezels uit uienpulp in voedingsmiddelen.
Het doel is om in twee jaar tijd de eerste producten marktrijp te maken. Er wordt aan het project meegewerkt door de bedrijven Gourmet, Wiskerke Onions, Biorefinery Solutions, NMK Esbaco, Vamo en Fresh Monkeys.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan