Unilever zet voor theedivisie nieuw bedrijf op

LONDEN - Unilever heeft zijn theedivisie, met bekende merken als Lipton en Pukka, verzelfstandigd. Deze merken zijn samen met een aantal hier minder bekende namen ondergebracht in het nieuwe bedrijf ekaterra. Unilever maakte medio 2020 bekend afscheid te nemen van zijn theedivisie.

De ijsthee, waarvan Lipton ook een bekende merknaam is, blijft wel onderdeel van Unilever. Begin 2020 liet Unilever voor het eerst weten afscheid te willen nemen van de zijn theedivisie.

Dat werd ingegeven door het feit dat Unilever met name sterk is in zwarte thee en mensen steeds meer groene, vruchten- en kruidenthee drinken. Met de merken Lipton en Pukka was Unilever wel wereldmarktleider.

Unilever is sinds 1972 eigenaar van Lipton. Pukka werd in 2017 aan de portfolio toegevoegd. Het is nu de bedoeling dat ekaterra, het nieuwe theebedrijf, verkocht wordt, naar de beurs gaat of bijvoorbeeld als joint venture samen met een ander bedrijf doorgaat.

Unilever maakte vandaag tevens de resultaten over het derde kwartaal bekend. De verzelfstandiging van de theedivisie is op 1 oktober voltooid.





Laatste nieuws