Beyond Meat verkoopt minder vleesvervangers door deltavariant

EL SEGUNDO - Beyond Meat heeft last van langer aanhoudende coronamaatregelen in sommige van zijn afzetgebieden als gevolg van de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Hierdoor werd er het afgelopen kwartaal minder verkocht, zo bericht de Amerikaanse producent van vegaburgers en -worstjes.

Beyond Meat komt volgende maand pas met definitieve kwartaalcijfers, maar het bedrijf heeft alvast een zogeheten omzetwaarschuwing afgegeven. Beyond Meat schat in het afgelopen kwartaal ongeveer 106 miljoen dollar (circa 91 miljoen euro) omzet te hebben gedraaid. Eerder werd nog op 120 miljoen tot 140 miljoen dollar omzet gerekend.

Beyond Meat wees in een verklaring op een verminderde vraag als gevolg van de deltavariant. Die zorgde voor meer restricties in restaurants in verschillende landen. Daarnaast was er sprake van een afname van de bestellingen bij een Canadese distributeur, die langer aanhield dan verwacht. Dat zou te maken hebben met een vertraging bij de opening van restaurants. In veel landen kampt de horeca namelijk met personeelstekorten.

Beyond Meat werd in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot een bekend merk voor vleesalternatieven. Die worden sinds vorig jaar ook in Nederland gemaakt bij Zwanenberg. Vanuit ons land bedienen de Amerikanen de Europese markt.





Laatste nieuws