Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt

VELP - Sinds deze week verkoopt Coop in meer dan 300 Coop-supermarkten aardappels van het duurzame voedselmerk Onze Markt. Hiermee zet Coop een volgende stap in het aanbieden van lekkere voedingsmiddelen voor een eerlijke prijs. Ook geeft zij hiermee de consument een stem in de voedselketen. De introductie is een primeur, Coop is de eerste supermarktketen die de producten van Onze Markt in het schap legt.

Onze Markt is een burgerinitiatief dat onder eigen merk eerlijke voedingsproducten van Nederlandse bodem naar de Nederlandse supermarktschappen brengt. Via haar website vullen consumenten een vragenlijst in over de gewenste herkomst van het eerste product dat nu bij Coop in de schappen ligt: de duurzaam geteelde, Hollandse aardappel. In de vragenlijst konden consumenten hun wensen uiten over zaken als teelmethode, mate van duurzaamheid, grondbewerking en bestrijdingsmiddelen, de gewenste vorm en grootte van de aardappels, of ze gewassen of ongewassen moeten zijn en welk type aardappel de voorkeur heeft. Daaruit volgt ook een consumentenprijs. Met de input vanuit de vragenlijsten maakt Onze Markt een productselectie, het product dat uiteindelijk het beste bij de wensen van de consument past komt in de winkel.

Coop eerste partner

Coop is de eerste partner van Onze Markt. De aardappels zijn sinds deze week in meer dan 300 Coop-winkels te vinden. Jasper de Jong, Hoofd Category Management: “Onze klanten zijn enthousiast. Zij vinden het een goed initiatief. Het idee dat zij hiermee ook invloed kunnen uitoefenen op de prijs van een product, vinden zij prettig. Voor boeren is het mooi omdat zij via Onze Markt de afstand tussen producten en de consument verkleinen en begrip kweken voor hun prijsopbouw. Tenslotte past het idee uitstekend bij onze coöperatiegedachte.”

Verbinden van boer en consument

Minne Baukema, initiatiefnemer van Onze Markt: “Wij verbinden boer en consument. Samen brengen wij eerlijke producten naar de supermarkt. Bovendien kweken we begrip voor de prijsopbouw. We zijn trots op ons partnership met Coop en blij dat hiermee onze producten op grotere schaal verkrijgbaar zijn.”

Investeren in een duurzame toekomst

Dingeman Burgers teelt aardappels voor Onze Markt. Hij vertelt: “Ik heb een grote passie voor mijn vak. Ik wil graag heerlijke duurzame aardappelen produceren, met zorg voor de natuur. Om dit te kunnen doen, heb ik een eerlijke marge nodig. Door Onze Markt lukt het. Hierdoor heb ik de rust en de ruimte om goed voor de bodem te zorgen, met zorg mijn gewassen te telen. Op die manier ben ik duurzaam bezig én maak ik een product dat door consumenten gewaardeerd wordt. Hierdoor kan ik investeren in een duurzame toekomst.”

 

Bron: Coop





Laatste nieuws