A-ware en Fonterra willen de productielocatie in Heerenveen fors uitbreiden

31-12 09:55 | bron: FoodPro Network

HEERENVEEN - Royal A-ware en Fonterra willen de productielocatie langs de A7 in Heerenveen flink uitbreiden. A-ware wil de kaasproductie verhogen door vooral het assortiment uit te breiden. De productiecapaciteit moet van 200.000 ton naar 300.000 ton per jaar. Daarnaast wil het zuivelconcern er starten met de productie van boter, melkpoeder en lactoferrine. A-ware heeft samen met Fonterra een vergunningsaanvraag voor de plannen ingediend.

A-Ware kan in Heerenveen momenteel jaarlijks circa 2 miljard liter melk verwerken. Bij de geplande uitbreiding wordt samengewerkt met het van oorsprong Nieuw-Zeelandse Fonterra waarmee het een langjarige overeenkomst heeft. Fonterra exploiteert in Heerenveen een fabriek voor de productie van zuivelingrediënten. Hier wordt kaaswei verwerkt tot weicomponenten voor onder meer sport-, dieet- en ziekenhuisvoeding. De wei wordt betrokken van A-ware.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?