A-ware en Fonterra willen de productielocatie in Heerenveen fors uitbreiden
bron: FoodPro Network
HEERENVEEN - Royal A-ware en Fonterra willen de productielocatie langs de A7 in Heerenveen flink uitbreiden. A-ware wil de kaasproductie verhogen door vooral het assortiment uit te breiden. De productiecapaciteit moet van 200.000 ton naar 300.000 ton per jaar. Daarnaast wil het zuivelconcern er starten met de productie van boter, melkpoeder en lactoferrine. A-ware heeft samen met Fonterra een vergunningsaanvraag voor de plannen ingediend.
A-Ware kan in Heerenveen momenteel jaarlijks circa 2 miljard liter melk verwerken. Bij de geplande uitbreiding wordt samengewerkt met het van oorsprong Nieuw-Zeelandse Fonterra waarmee het een langjarige overeenkomst heeft. Fonterra exploiteert in Heerenveen een fabriek voor de productie van zuivelingrediënten. Hier wordt kaaswei verwerkt tot weicomponenten voor onder meer sport-, dieet- en ziekenhuisvoeding. De wei wordt betrokken van A-ware.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan