Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent

18-01 10:19 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De cao-lonen gingen over heel 2021 met gemiddeld 2,1% omhoog en er werden dat jaar 327 nieuwe cao's afgesloten, meldt werkgeversvereniging AWVN vandaag. Dat waren er meer dan voorgaande jaren.

Volgens de werkgeversvereniging volgen de loonsverhogingen de ontwikkeling van de economie, maar met vertraging. Door de stijgende inflatie worden ook de cao-lonen hoger. De inflatie steeg in 2021 met 2,7%.

AWVN verwacht dat de komende maanden de lonen nog harder zullen stijgen, gezien het feit dat de inflatie de laatste maanden van het jaar ook sneller omhoog ging. Ook zouden enkele werkgevers incidentele loonsverhogingen, die niet terug te vinden zijn in de AWVN-cijfers, aan het personeel toekennen.

De loonsverhogingen schommelden het afgelopen jaar tussen 0 en 4%. In december stegen de cao-lonen met gemiddeld 2,6%. De sterkste loonstijgingen waren er in de industrie en de groothandels, terwijl de lockdownsectoren horeca en cultuur minder ruimte hadden voor loonsverhogingen.

Momenteel zijn er 160 openstaande cao's die afliepen in 2020 en 2021 en waar nog over onderhandeld wordt.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei eFarmz lanceert ultrasnelle bezorgdienst
20 mei Beneo neemt Meatless in Goes over
20 mei Pieter Vissers nieuwe Horeca Directeur Heineken Nederland
20 mei NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022
20 mei Indonesië heeft exportstop palmolie weer op
20 mei Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
20 mei Vacature: Salesmanager bij KTBA (24 – 28 uur)
19 mei Lidl door omzetgrens van 100 miljard euro
19 mei Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network
19 mei Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
19 mei Groen licht voor The Chocolate Factory in Veghel
19 mei Kraft Heinz komt met ketchup in kartonnen fles
19 mei Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
19 mei Olijfolie: vergine of extra vergine?
19 mei Auditor geeft antwoord op 3 vragen over voedselveiligheid
18 mei Dirk stopt met tv-reclame om prijzen te drukken
18 mei Uber Eats test bezorgrobots in Los Angeles
18 mei Walmart: “lage prijzen zijn zeker nu belangrijk”
18 mei ME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
18 mei Roeland Buijsse benoemd tot voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food
18 mei Mola kiest voor gestructureerde groei en 5S
18 mei Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
17 mei ADM gaat samenwerking aan met Eat Just voor productie kweekvlees
17 mei Flinke omzetstijging voor mosselveiling in Yerseke
17 mei Flink neemt Franse concurrent Cajoo over
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?