Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
bron: FoodPro Network
LUTJEWINKEL - FrieslandCampina wil in de fabriek in het Noord-Hollandse Lutjewinkel kaas met het On the way to PlanetProof-keurmerk gaan produceren. Het zuivelconcern zoekt naar 80 melkveebedrijven in de regio rond de fabriek die onder de voorwaarden van het keurmerk melk willen produceren en aan de PlanetProof-eisen kunnen voldoen. Zij kunnen dan een toeslag van 2,50 euro per 100 kilo melk ontvangen.
De Noord-Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas door de EU erkend als authentiek streekproduct.
De PlanetProof-kaas uit Noord-Holland is een andere stroom dan kaas met het keurmerk PlanetProof uit andere delen van Nederland. Vorig jaar maakte Aldi bekend dat het kaas van FrieslandCampina met het keurmerk On the way to PlanetProof gaat verkopen.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan