Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof

19-01 09:29 | bron: FoodPro Network

LUTJEWINKEL - FrieslandCampina wil in de fabriek in het Noord-Hollandse Lutjewinkel kaas met het On the way to PlanetProof-keurmerk gaan produceren. Het zuivelconcern zoekt naar 80 melkveebedrijven in de regio rond de fabriek die onder de voorwaarden van het keurmerk melk willen produceren en aan de PlanetProof-eisen kunnen voldoen. Zij kunnen dan een toeslag van 2,50 euro per 100 kilo melk ontvangen. 

De Noord-Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas door de EU erkend als authentiek streekproduct.

De PlanetProof-kaas uit Noord-Holland is een andere stroom dan kaas met het keurmerk PlanetProof uit andere delen van Nederland. Vorig jaar maakte Aldi bekend dat het kaas van FrieslandCampina met het keurmerk On the way to PlanetProof gaat verkopen.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei eFarmz lanceert ultrasnelle bezorgdienst
20 mei Beneo neemt Meatless in Goes over
20 mei Pieter Vissers nieuwe Horeca Directeur Heineken Nederland
20 mei NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022
20 mei Indonesië heeft exportstop palmolie weer op
20 mei Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
20 mei Vacature: Salesmanager bij KTBA (24 – 28 uur)
19 mei Lidl door omzetgrens van 100 miljard euro
19 mei Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network
19 mei Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
19 mei Groen licht voor The Chocolate Factory in Veghel
19 mei Kraft Heinz komt met ketchup in kartonnen fles
19 mei Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
19 mei Olijfolie: vergine of extra vergine?
19 mei Auditor geeft antwoord op 3 vragen over voedselveiligheid
18 mei Dirk stopt met tv-reclame om prijzen te drukken
18 mei Uber Eats test bezorgrobots in Los Angeles
18 mei Walmart: “lage prijzen zijn zeker nu belangrijk”
18 mei ME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
18 mei Roeland Buijsse benoemd tot voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food
18 mei Mola kiest voor gestructureerde groei en 5S
18 mei Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
17 mei ADM gaat samenwerking aan met Eat Just voor productie kweekvlees
17 mei Flinke omzetstijging voor mosselveiling in Yerseke
17 mei Flink neemt Franse concurrent Cajoo over
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?