Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella

WIEZE - Op maandag 27 juni ontdekte Barry Callebaut salmonella in een productielot uit zijn fabriek in het Vlaamse Wieze. De chocoladeproductie in de fabriek blijft tot nader order opgeschort.

"De robuuste voedselveiligheidsprogramma's zorgden ervoor dat lecithine, een emulgator die gebruikt wordt bij alle chocoladeproductie, snel kon worden geïdentificeerd als besmettingsbron", aldus Barry Callebaut in een persbericht.

Alle chocoladeproducten die na 25 juni in Wieze werden geproduceerd werden geblokkeerd. Barry Callebaut bracht het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV) op de hoogte en legde als voorzorgsmaatregel alle chocoladeproductielijnen in Wieze stil.

De chocoladeproductie in Wieze blijft tot nader order opgeschort. Uit voorzorg contacteerde Barry Callebaut alle klanten die mogelijk besmette producten hebben ontvangen. Barry Callebaut wil de tijd nemen om de hoofdoorzaakanalyse en risicobeoordeling voort te zetten en houdt het FAVV op de hoogte. "Wanneer dat succesvol is afgerond, zullen de productielijnen worden gereinigd en gedesinfecteerd voordat het productieproces wordt hervat", aldus Barry Callebaut.





Laatste nieuws