Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
bron: FoodPro Network
WIEZE - Op maandag 27 juni ontdekte Barry Callebaut salmonella in een productielot uit zijn fabriek in het Vlaamse Wieze. De chocoladeproductie in de fabriek blijft tot nader order opgeschort.
"De robuuste voedselveiligheidsprogramma's zorgden ervoor dat lecithine, een emulgator die gebruikt wordt bij alle chocoladeproductie, snel kon worden geïdentificeerd als besmettingsbron", aldus Barry Callebaut in een persbericht.
Alle chocoladeproducten die na 25 juni in Wieze werden geproduceerd werden geblokkeerd. Barry Callebaut bracht het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV) op de hoogte en legde als voorzorgsmaatregel alle chocoladeproductielijnen in Wieze stil.
De chocoladeproductie in Wieze blijft tot nader order opgeschort. Uit voorzorg contacteerde Barry Callebaut alle klanten die mogelijk besmette producten hebben ontvangen. Barry Callebaut wil de tijd nemen om de hoofdoorzaakanalyse en risicobeoordeling voort te zetten en houdt het FAVV op de hoogte. "Wanneer dat succesvol is afgerond, zullen de productielijnen worden gereinigd en gedesinfecteerd voordat het productieproces wordt hervat", aldus Barry Callebaut.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan