Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella

30-06 08:15 | bron: FoodPro Network

WIEZE - Op maandag 27 juni ontdekte Barry Callebaut salmonella in een productielot uit zijn fabriek in het Vlaamse Wieze. De chocoladeproductie in de fabriek blijft tot nader order opgeschort.

"De robuuste voedselveiligheidsprogramma's zorgden ervoor dat lecithine, een emulgator die gebruikt wordt bij alle chocoladeproductie, snel kon worden geïdentificeerd als besmettingsbron", aldus Barry Callebaut in een persbericht.

Alle chocoladeproducten die na 25 juni in Wieze werden geproduceerd werden geblokkeerd. Barry Callebaut bracht het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV) op de hoogte en legde als voorzorgsmaatregel alle chocoladeproductielijnen in Wieze stil.

De chocoladeproductie in Wieze blijft tot nader order opgeschort. Uit voorzorg contacteerde Barry Callebaut alle klanten die mogelijk besmette producten hebben ontvangen. Barry Callebaut wil de tijd nemen om de hoofdoorzaakanalyse en risicobeoordeling voort te zetten en houdt het FAVV op de hoogte. "Wanneer dat succesvol is afgerond, zullen de productielijnen worden gereinigd en gedesinfecteerd voordat het productieproces wordt hervat", aldus Barry Callebaut.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?