Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut

WIEZE - De chocoladefabrikanten Neuhaus, The Belgian Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil nadat ze mogelijk besmette chocolade hebben gekregen van Barry Callebaut.

De fabriek van de pralinemaker Neuhaus lag donderdag volledig stil, net als die van concurrent Guylian. Ook een Franse fabriek van Mondelez, producent van merken zoals LU, Milka en Côte d'Or, stopte enkele productielijnen. The Belgian Chocolate Group legde 60% van de productielijnen stil. Dit bedrijf produceert jaarlijks voor 50 miljoen euro aan pralines en chocoladerepen voor de huismerken van supermarkten en exporteert die naar meer dan 100 landen.

Neuhaus en The Belgian Chocolate Group zijn twee van de 73 Belgische chocoladeverwerkers waaraan 's werelds grootste chocoladeproducent Barry Callebaut in de afgelopen dagen chocolade leverde die mogelijk besmet is met de salmonellabacterie.

Barry Callebaut ontdekte de bacterie begin deze week in zijn fabriek in het Belgische Wieze. Daarop zette Barry Callebaut woensdag de productie van de grootste chocoladefabriek ter wereld on hold. Voorlopig lijkt het erop dat geen besmette producten in de winkels zijn beland. De verwerkende bedrijven die chocolade geleverd kregen, moeten die blokkeren.





Laatste nieuws