Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut

01-07 06:09 | bron: FoodPro Network

WIEZE - De chocoladefabrikanten Neuhaus, The Belgian Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil nadat ze mogelijk besmette chocolade hebben gekregen van Barry Callebaut.

De fabriek van de pralinemaker Neuhaus lag donderdag volledig stil, net als die van concurrent Guylian. Ook een Franse fabriek van Mondelez, producent van merken zoals LU, Milka en Côte d'Or, stopte enkele productielijnen. The Belgian Chocolate Group legde 60% van de productielijnen stil. Dit bedrijf produceert jaarlijks voor 50 miljoen euro aan pralines en chocoladerepen voor de huismerken van supermarkten en exporteert die naar meer dan 100 landen.

Neuhaus en The Belgian Chocolate Group zijn twee van de 73 Belgische chocoladeverwerkers waaraan 's werelds grootste chocoladeproducent Barry Callebaut in de afgelopen dagen chocolade leverde die mogelijk besmet is met de salmonellabacterie.

Barry Callebaut ontdekte de bacterie begin deze week in zijn fabriek in het Belgische Wieze. Daarop zette Barry Callebaut woensdag de productie van de grootste chocoladefabriek ter wereld on hold. Voorlopig lijkt het erop dat geen besmette producten in de winkels zijn beland. De verwerkende bedrijven die chocolade geleverd kregen, moeten die blokkeren.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?