Flink meer zelfstandig werkende diëtisten
bron: FoodPro Network
AMERSFOORT - Het aantal diëtisten dat voor zichzelf begint neemt flink toe. Volgens cijfers van de KVK waren het er vijf jaar geleden nog iets meer dan twaalfhonderd en nu ruim zestienhonderd. Dat is een toename van meer dan 30%.
Toch krijgen mensen die een afspraak willen met een diëtist te maken met wachtlijsten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) komt dat doordat de vraag naar voedingsconsulenten toeneemt. Daarnaast is het voor de beroepsgroep aantrekkelijker om voor zichzelf te werken dan binnen de zorg.
"Sommige diëtisten kiezen voor financieel aantrekkelijker werk buiten de zorg, bijvoorbeeld als coach of voedingsdeskundige in het bedrijfsleven", aldus directeur Bianca Rootsaert van de NVD. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om werk in de voedingsmiddelenindustrie.
Diëtisten kunnen hun kennis volgens de NVD vertalen naar voedingsmiddelen. "Bovendien zijn ze op de hoogte van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot etikettering", aldus Rootsaert.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan