David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina

AMERSFOORT - De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft David Cutter met ingang van 3 oktober 2022 benoemd tot Chief Supply Chain Officer en lid van de executive board. Deze benoeming benadrukt het belang van de supply chain-functie binnen FrieslandCampina en de rol die deze speelt in het toekomstige succes van de onderneming om wereldwijd een sterkere en geïntegreerde organisatie op te bouwen.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “De snel veranderende wereldwijde zuivelmarkt vraagt om een wendbaar en efficiënt productienetwerk. De nieuwe Chief Supply Chain Officer zal als lid van de executive board de effectiviteit van de supply chain verder verbeteren met aandacht voor onder meer technologie, procesvereenvoudiging en duurzaamheid. Ik ben blij dat David Cutter in deze belangrijke functie tot onze executive board zal toetreden.”

Hein Schumacher, CEO Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van David Cutter. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van supply chain- processen en met energie-efficiënte productietechnologieën kunnen we onze wereldwijde supply chain naar een hoger niveau tillen.”

David Cutter heeft ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van supply chain management, opgedaan in een periode van ruim dertig jaar waarin hij werkzaam was binnen het wereldwijde leveringsnetwerk van grote bedrijven, zoals PMI, SC Johnson en Diageo. Bij laatstgenoemde werkte Cutter meer dan zestien jaar in leidinggevende functies over de hele wereld en de laatste vijf jaar bekleedde hij de functie van President Global Supply & Procurement. Deze functie combineerde hij met de rol van Chief Sustainability Officer. Bij Diageo was hij lid van het executive committee en werkte hij nauw samen met klanten en leveranciers van verpakkingen- en landbouwproducten.

Samenstelling van de executive board

  • Hein Schumacher, Chief Executive Officer
  • Hans Janssen, Chief Financial Officer
  • Geraldine Fraser, Chief People Officer
  • Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Food & Beverage
  • David Cutter, Chief Supply Chain Officer (met ingang van 3 oktober 2022)

 

Bron: FrieslandCampina





Laatste nieuws