Nieuw ketenconcept: klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees
bron: FoodPro Network
APELDOORN - Veevoerfabrikant Agrifirm en Vallei Varken brengen klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees op de Nederlandse markt. Het varkensvlees is vanaf midden oktober te vinden in de maaltijdboxen van Marley Spoon. Dat meldt Agrifirm in een persbericht.
Agrifirm nam het initiatief. Het bedrijf zet in op de certificering van varkensvlees om de ecologische voedafdruk te verlagen. "Consumenten vragen om duurzaam, lokaal en transparant eten. Dit vlees uit het ketenconcept, dat samen met Vallei Varken en Marley Spoon ontwikkeld is, is daar een goed voorbeeld van", aldus CEO Dick Hordijk van Agrifirm. De coöperatie werkt hierbij samen met Vallei Varken, een ketenconcept in de Gelderse Vallei.
De introductie van het klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees is slechts een eerste stap. Op het moment worden de varkens alleen nog gehouden bij Vallei Varken, maar binnenkort komt daar verandering in. "Komende maanden werkt Agrifirm samen met ketenpartners aan de mogelijkheden om dit concept verder uit te breiden", aldus het bedrijf in een persbericht.
“Bij Vallei Varken zetten we ons iedere dag vol passie in om onze dieren zo gezond en duurzaam mogelijk te laten opgroeien”, vertelt Gerald Deetman, de initiatiefnemer van Vallei Varken. “Op onze boerenbedrijven zijn we volop bezig om dit te realiseren met bijvoorbeeld het gebruik van groene stroom en warmteterugwinning. Samen met onze ketenpartner Agrifirm zetten we met dit nieuwe concept weer een belangrijke stap om onze CO2e-voetafdruk verder te verkleinen. Het is en blijft pionieren in een voor ons nieuwe wereld. Maar we doen dat niet alleen. We bundelen onze krachten en worden bijgestaan door betrouwbare partijen. Dat we nu samen het eerste varkensvlees op de markt brengen met het keurmerk ‘klimaatneutraal’, daar zijn we dan ook best trots op!”
Agrifrm zet binnen het nieuwe ketenconcept op meerdere fronten in op verduurzaming. Voor de voeding wordt gebruikt gemaakt van reststromen uit de humane voedingssector en lokale grondstoffen waaronder graan. Daarnaast worden soja- en palmproducten geweerd om ontbossing te voorkomen. Energie halen de bedrijven uit zonnepanelen en centrale vergisting van hun mest. Zo hoopt Agrifirm de uitstoot van het nieuwe ketenconcept zo laag mogelijk te houden.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan