Meatable wil in Singapore hybride kweekvleesproducten op de markt brengen

SINGAPORE - Meatable, dat werkt aan de productie van kweekvlees, wil in samenwerking met de producent van vleesvervangers Love Handle een innovatiecentrum in Singapore openen om samen hybride vleesproducten te ontwikkelen. Het innovatiecentrum maakt deel uit van de bredere plannen die Meatable in Singapore heeft, waarbij het bedrijf de komende vijf jaar meer dan 60 miljoen euro zal investeren en meer dan 50 mensen in dienst worden genomen.

De Nederlandse start-up en Love Handle zetten het innovatiecentrum in Singapore op voor de ontwikkeling van hybride vleesproducten, waarbij zowel gekweekt vlees als plantaardige grondstoffen worden gebruikt . Meatable is in 2018 in Nederland opgericht met als doel kweekvlees te produceren. Love Handle is opgericht in 2020 en produceert vleesvervangers onder andere gebaseerd op jackfruit.

Beide bedrijven hebben het doel het centrum in 2023 te openen. Ook andere start-ups en scale-ups kunnen het centrum gebruiken om hun eigen producten te ontwikkelen en te optimaliseren om innovatie in alternatieve eiwitten te stimuleren. De samenwerking is tot stand gekomen door de Singapore Economic Development Board (EDB), een overheidsorganisatie die de positie van Singapore als toonaangevend innovatiecentrum moet ondersteunen.

Meatable verwacht geheel nieuwe hybride producten te leveren die niet meer te onderscheiden zijn van traditioneel vlees. Naar verwachting zullen die in 2024 voor het eerst verkrijgbaar zullen zijn in lokale restaurants en in 2025 in supermarkten. Singapore is het eerste land dat in 2020 kweekvlees toeliet op de markt.

Meatable kondigde eerder een samenwerking aan met CMDO ESCO Aster, om gekweekte varkensvleesproducten in Singapore te kunnen produceren. Het Nederlandse bedrijf heeft plannen om de komende 5 jaar meer dan 60 miljoen euro te investeren in Singapore.

Krijn de Nood, mede-oprichter en CEO van Meatable: "We zijn verheugd om deze samenwerking met Love Handle aan te kondigen om 's werelds eerste innovatiecentrum voor hybride vleesproducten te bouwen. Ken Kuguru en het Love Handle-team zijn de nummer één specialisten in plantaardig vlees en hebben een ongelooflijk bedrijf opgebouwd dat zich richt op het transformeren van percepties van alternatieve eiwitten."

"Ze zijn niet alleen de beste partner om ons te helpen een uitstekend hybride product te ontwikkelen vanwege deze uitgebreide kennis, maar ze delen ook onze visie om de groeiende honger naar vlees in de wereld te stillen zonder het milieu, dieren of mensen te schaden. Samen gaan we de ontwikkeling van hybride producten voor de Singaporese en de wereldmarkt leiden en innovatie bij andere alternatieve eiwitproducenten helpen bevorderen. Dit maakt allemaal deel uit van onze toewijding om het nieuwe natuurlijke te creëren: vlees zonder schade.”





Laatste nieuws