Meatable eerste producent van kweekvlees in Singapore

SINGAPORE - Meatable gaat varkensvlees kweken in Singapore. Meatable hoopt het gecultiveerde varkensvlees daar in 2024 aan restaurants te kunnen leveren.

“Singapore is op dit moment het enige land dat gecultiveerd vlees voor consumptie heeft goedgekeurd”, aldus mede-oprichter Krijn de Nood. Met varkensvlees-dumplings en worstjes hoopt Meatable de Singaporese consument aan te spreken. ESCO Aster gaat Meatable ondersteunen in de productie, opschaling en realisatie van de eerste producten. Daarnaast werkt Meatable samen met de Singaporese toezichthouders om ervoor te zorgen dat de varkensvleesproducten voldoen aan de regelgeving.

Voor het maken van het vlees gebruikt Meatable één cel van een dier. Die laten ze uitgroeien tot spier- en vetweefsel. Na enkele dagen is er voldoende vlees gegroeid om er worstjes en dumplings van te maken.

Vanwege de gunstige wet- en regelgeving start Meatable met de uitrol in Singapore, maar het bedrijf hoopt met de lessen daar verder te internationaliseren als andere landen klaar zijn voor kweekvlees. In Singapore is ook al kweekkip te krijgen.

 





Laatste nieuws