Just Eat Takeaway.com en Getir gaan in heel Europa samenwerken

AMSTERDAM - Maaltijdbezorgplatform Just Eat Takeaway en flitsbezorger Getir gaan in heel Europa nauw samenwerken: eerst in Duitsland, daarna ook in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk. Dat meldt Just Eat Takeaway in een persbericht.

Het assortiment van Getir, goed voor zo’n 2.000 artikelen, zal worden aangeboden via Just Eat Takeaway. De bestellingen worden rechtstreeks bezorgd door bezorgers van Getir. Volgende week gaat de samenwerking van start in Duitsland, via de app van het dochterbedrijf van Just Eat Takeaway, Lieferando. De komende weken wordt het partnership verder uitgerold naar andere Europese landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk.

Door deze samenwerking kunnen klanten voortaan via één platform zowel maaltijden als boodschappen bestellen. Voor de beide bedrijven is het partnership een win-win: Just Eat Takeaway, nu al het grootste maaltijdplatform in Europa, breidt hiermee zijn aanbod uit. Getir, de eerste én grootste Europese flitsbezorger, vergroot zijn marktbereik.

De Turkse flitsbezorger Getir is overigens nog steeds in gesprek om zijn branchegenoot Gorillas over te nemen. Snelle bezorgdiensten hebben moeite om rendabel te worden en moeten snijden in de kosten. Overnames in de sector liggen dan ook voor de hand.





Laatste nieuws