Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt

ROTTERDAM - Unilever en Too Good To Go gaan producten die niet meer via de supermarkt verkocht kunnen worden tegen de helft van de prijs thuisbezorgen. Unilever, producent van onder andere Unox, Conimex, Knorr en Calvé, werkt al langer samen met Too Good To Go. Beide partijen zetten nu de volgende stap in hun samenwerking.

Het gaat niet om soep, worst of pindakaas die over de datum is, maar wel om producten die Unilever niet meer via de supermarkt verkocht krijgt. "Bijvoorbeeld een seizoensproduct als erwtensoep. Wanneer het geen koude winter is, wordt daar minder van afgenomen dan is geproduceerd", aldus een woordvoerder van Unilever tegen Nu.nl.

Het gaat sowieso om houdbare producten die nog minstens een week tot een paar maanden goed zijn. "Het kan ook gaan om een product waarvan de naam wordt veranderd of waarbij een foutje op het etiket staat."

Bij Too Good To Go is het al langer mogelijk om pakketten te bestellen met producten die anders zouden worden weggegooid. Deze producten haal je dan op bij een restaurant, bakker of supermarkt. Met de nieuwe samenwerkingsvorm met Unilever bezorgt Too Good To Go voortaan ook aan huis met een landelijke dekking.

Het is de bedoeling dat in de toekomst meer voedselproducenten zich aansluiten bij het initiatief.





Laatste nieuws